OPINIE. "N-VA, Open Vld en cd&v zijn opvallend mild voor Vooruit en PS"

Conner Rousseau in café 't Hemelrijk. Photo News

Uncategorized

Rousseau pleit voor strenger testbeleid: “Anders moeten we met zijn allen terug naar binnen”

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau benadrukt in De zevende dag dat hij vóór versoepelingen is, maar dat daar wel randvoorwaarden aan moeten verbonden worden. Het moet volgens hem veiliger, “anders moeten we met zijn allen terug naar binnen”. Daarom wil Rousseau inzetten op testen, en dat op zomerkampen, festivals en huwelijksfeesten.

“Ik denk dat Frank niet alleen staat”, steekt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau van wal. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stond bij het laatste Overlegcomité tevergeefs op de rem voor versoepelingen. “Veel mensen hebben – net zoals wij – toch wel grote ogen getrokken. Als je ziet hoe er heel veel plots snel kan. Ik vind het belangrijk, ook als jonge gast, dat er dingen mogelijk zijn. Maar tegelijkertijd zijn er nog heel veel vragen of dat op een veilige manier kan. En dat vind ik te laks, een beetje slordig.” 

Testen

Momenteel is testen op zomerkampen slechts aanbevolen, maar Rousseau stelt voor om dat te verplichten. “Of we nemen de besmettingen vanop de schoolbanken mee”, waarschuwt hij. “Wie gaat dat ook betalen, wie gaat die testen ook afnemen?”, vraagt de Vooruit-voorzitter zich af. “We – de partij Vooruit dus – hebben dat een paar keer op tafel gelegd. Men (de regering, red.) had dit kunnen voorbereiden op een deftige manier. Zet die testen in. Tests gaan ook kunnen werken tegen de varianten van het coronavirus.”

Verder wil Rousseau testen ook verplicht maken voor festivals met minder dan 5.000 bezoekers. Daarnaast moet het ook mogelijk gemaakt worden voor huwelijksfeesten. Die testen moeten bovendien gratis zijn of “voor een symbolische euro”, aangezien deze zomer nog niet iedereen over een coronapaspoort beschikt. “Daar gaan we een middenweg moeten vinden”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Rousseau pleit voor strenger testbeleid: “Anders moeten we met zijn allen terug naar binnen””

  1. Meer testen? Dat rijkeluiskindje weet niet waarover hij het heeft. Want waarop wil hij teste? Op het Wuhan-virus, op het Engels virus? Op het Indiaas virus? Dat zijn drie verschillende virussen die op verschillende manieren slechts bij een grondig labo-onderzoek kunnen geïdentificeerd worden. Het vaccin dat ‘misschien’ werkzaam is bij het ene, werkt niet bij het andere. Alleen onze natuurlijke immuniteit kan voorkomen dat we griep krijgen, gevolgd door pneumonie, waaraan de zwaksten onder ons sterven. Laten we dus eerder vertrouwen op de natuur en haar schepper i.p.v. op valse profeten zoals Rousseau, Vandenbroucke en Van Ranst.

  2. Er is inderdaad een extra test nodig: een test “democracy for dummies” voor fils-à-papa Rousseau. Zodra iedereen (die het wenst) zich heeft laten vaccineren, wordt het tijd om de Corona-komedie te doen stoppen.

Plaats een reactie

Delen