(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Ruim drie op tien Vlaamse jongeren willen zich niet laten vaccineren

Pieter Van Berkel

Hoe jonger iemand is in Vlaanderen, hoe minder hij bereid is het coronavaccin te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen en de VUB, in opdracht van De Standaard en VRT NWS.

Bij de 65-plussers is een vaccinatiebereidheid gerapporteerd van 93 procent, maar bij de groep tussen 18 en 25 jaar zakt dat naar 66 procent. Het vaccinatiedoel van 80 procent over de hele volwassen bevolking, een Vlaamse drempel om festivals toe te laten in augustus, is daardoor nog niet zeker gehaald.

Uit de bevraging blijkt ook dat de Vlaming niet tevreden is over hoe de politiek de crisis aanpakt. De maatregelen worden wel gesmaakt, de algemene koers niet. Zowel de Vlaamse als de federale regering wordt met de vinger gewezen. Een jaar geleden was de tevredenheid een stuk groter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Ruim drie op tien Vlaamse jongeren willen zich niet laten vaccineren”

  1. Ik heb gelezen dat de zanger-gitarist Eric Clapton niet te spreken is over zijn vaccinatie, waardoor hij 14 dagen verlammingsverschijnselen aan zijn arm en hand had en dus geen gitaar meer kon/kan spelen. Ik blijf erbij dat die vaccins (1,2,3 prikjes, -45 jaar +65 jaar, geen bescherming tegen varianten enz.) niet voldoende werden getest, en ik heb geen zin om proefkonijn te spelen voor de farmaboeren. Want als er binnen een jaar of twee zware bijverschijnselen optreden, wat dan?

  2. Klopt ik 24 wil er geen, mijn moeder 47 wil er geen en krijgt een uitnodiging! Als ook mijn nonkel 49 en mijn tante 43 hebben een uitnodiging gehad! mijn oma 74 wil er wel 1 maar krijgt geen uitnodiging tot nu toe. Bij ons gaat het niet over het Vaccine niet per se willen maar de manier dat het verplicht gaat worden, hoe er geknoeid wordt in de verdeling, het zit in de test fase en hoe meer ze het beginnen pushen hoe meer wij het niet willen!!! En Hunnen zever van alle 65+ risico patiënten zijn gevaccineerd ook een dikke vette leugen!!!

  3. Een normale gezonde mens heeft géén vaccin nodig, het heeft méér na- als voordelen en alzeker voor – 65 jarigen. Ons immuunsysteem is meer als voldoende.

Plaats een reactie

Delen