Veerle Heeren (Photonews)

Veerle Heeren (Photonews)

Uncategorized

Somers geeft gouverneur opdracht voor opstart tuchtprocedure Veerle Heeren

Pieter Van Berkel

Audit Vlaanderen start het forensisch onderzoek naar de vroegtijdige vaccinatie van Veerle Heeren (CD&V), burgemeester van Sint-Truiden, en haar entourage. Dat werd beslist na een vooronderzoek. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) geeft de opdracht aan gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) om de tuchtprocedure op te starten.

Vandaag start het onafhankelijk controleorgaan Audit Vlaanderen het forensisch onderzoek naar de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Heeren en haar entourage. Dat is beslist na een vooronderzoek. Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA), die vorige vrijdag terugkoppelde over zijn onderzoek, krijgt nu de opdracht van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers om de tuchtprocedure op te starten.

De gouverneur zal een formeel rapport van zijn tuchtonderzoek voorleggen aan de minister. Dat is ten vroegste na de publicatie van de forensische audit, zodat alle elementen mee in beschouwing kunnen worden genomen. Aangezien Audit Vlaanderen een onafhankelijk controleorgaan is, staan daar geen wettelijke termijnen op, maar nadien zal Vlaams minister Bart Somers een beslissing nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Somers geeft gouverneur opdracht voor opstart tuchtprocedure Veerle Heeren”

  1. Zou Somers niet eerder in zijn eigen partij de fraude en fraudeurs bestrijden in plaats van een eerlijke dame, die een vergissing begaan heeft en zich daarvoor heeft verontschuldigt aan te vallen. In een interview op RTL werd door Waalse politici de Vlaamse bekrompenheid in het belachelijke gesteld. Zij gaven eerlijk toe dat zulke handelingen zoals Veerle Heeren gedaan heeft daar de normale gang van zaken is.

  2. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat heel deze zaak een politieke afrekening is van slechte verliezers van de lokale verkiezingen (Sp.a/Vooruit), met de overwinnaars. Jaloezie en niets meer.

  3. Wat een laffe lapzwans. Kaouakibi krijgt nog steeds geld . Maar ja, eigen Marokkanen eerst zeker. Baron van Zon… uit Mechelen. Uw partij vermoordt nu ook mensen van boven 41 jaar… dr Mengele?
    Jambon, doe nu eens iets stoers kuis uw Parlement op en zorg voor vervroegde verkiezingen… dat is hetgeen we verwachten op 11 juli!!!

Plaats een reactie

Delen