Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Foto Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Foto Photonews

Uncategorized

Staatsecretaris Mahdi laat asielprocedure doorlichten

Wijnand Meeus

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil een extern auditbureau aanduiden dat oplossingen moet zoeken voor de achterstand van de migratiedossiers, de ellenlange asielprocedures en het gebrek aan samenwerking tussen de verschillende administraties. Het auditbureau zal daarvoor tien maanden de tijd krijgen.

De staatsecretaris zegt ambitie te hebben voor het verbeteren van het terugkeerbeleid, niet alleen vrijwillig, maar ook gedwongen. Mahdi zegt dat het vooral de digitalisering bij de administratie is die extreem achterloopt. “Zo goed als onbestaande”, klinkt het zelfs bij de CD&V-minister. Momenteel duurt een aanvraag gemiddeld meer dan een jaar. Mahdi wil deze periode verkorten tot zes maanden.

Mahdi wil wel benadrukken dat hij met deze audit niet slecht wil praten over zijn administratie, maar dat er veel ruimte is voor verbetering. Kandidaten voor de audit kunnen zich vanaf vrijdag inschrijven. De audit zal naar verwachting ergens in september starten, de resultaten worden 10 maanden later verwacht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Staatsecretaris Mahdi laat asielprocedure doorlichten”

  1. De wet op de overheidsopdrachten stelt dat een aantal bureaus zich mogen inschrijven om deze taak als externen te mogen uitvoeren. Ik ben heel benieuwd wie het contract zal krijgen. Ik vermoed na de screening door het kabinet van de staatsecretaris en dan weten we wel allemaal wat er met deze dure studie zal gebeuren. Ondertussen zal weer een middelgrote Vlaamse stad aan armoede “nieuwelingen” aangekomen zijn en zich geïnstalleerd hebben in pas gebouwde nieuwe sociale woningen met alle comfort en uitkeringen inbegrepen. Mensen die 45j gewerkt hebben zullen wel de restanten van wat overblijft bij de voedselbanken gaan ophalen, als ze tenminste toegelaten worden.

Plaats een reactie

Delen