Tien arrestaties in nasleep dossier SKY ECC

Illustratief. Foto: PhotoNews.

Uncategorized

Tien arrestaties bij 24 huiszoekingen in Antwerpse haven: 40.000 euro, luxegoederen en wagens in beslag genomen

Kristof Luypaert

De Federale Gerechtelijke Politie van Antwerpen (FGPA) heeft gisteren 10 verdachten gearresteerd bij 24 huiszoekingen in diverse drugsdossiers die voortvloeien uit de zaak SKY ECC. Vanuit diverse sleutelposities in en rond de haven van Antwerpen leverden de verdachten hand- en spandiensten aan de georganiseerde criminaliteit.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een “dienstverlenende criminele” organisatie, die het gerecht ervan verdenkt versleutelde telefoontoestellen te leveren aan het crimineel milieu, slaagde het gerecht er in diverse versleutelde berichten te kraken. Zo kwam er de voorbije maanden in diverse zware dossiers, een doorbraak in het onderzoek.

24 huiszoekingen en 10 arrestaties

Donderdag zijn 24 huiszoekingen uitgevoerd in het havengebied en op privéadressen, voornamelijk in Antwerpen en omgeving. Daarbij zijn 9 mensen opgepakt door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Het gaat om 6 mannen en 3 vrouwen tussen 25 en 51 jaar. Een 27-jarige verdachte kon gisterenavond in Rotterdam nog gearresteerd worden.

Alle verdachten zijn werkzaam voor transportfirma’s, op haventerminals, rederijen, expeditiekantoren of bewakingsfirma’s. Ze zouden misbruik gemaakt hebben van hun respectievelijke functie om belangrijke informatie door te spelen of om diensten te leveren aan criminele organisaties.

Deze criminele organisaties misbruiken de haven op hun beurt voor de internationale smokkel van verdovende middelen.

In deze fase van het onderzoek kunnen ze gelinkt worden aan de invoer van verschillende partijen cocaïne. Bij de verschillende zoekingen heeft de politie bijna 40.000 euro cash, handtassen, luxehorloges, juwelen en enkele voertuigen in beslag genomen. De onderzoeksrechter zal beslissen over de aanhouding van de verdachten. Het verdere onderzoek zal zich verder toespitsen op de precieze rol van elke verdachte.

Samenwerking FGP

Tijdens de actie werkte de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen samen met scheepsvaartpolitie, het interventiekorps en de dienst hondensteun van de federale politie.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en de FGP Antwerpen benadrukken tenslotte de goede samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op de speciaal daarvoor ontworpen website.

https://redactie.palnws.be/2021/05/44-jarige-luxemburger-is-twintigste-aanhouding-in-sky-ecc-dossier/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Tien arrestaties bij 24 huiszoekingen in Antwerpse haven: 40.000 euro, luxegoederen en wagens in beslag genomen”

Plaats een reactie

Delen