(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Twee kerkleiders gearresteerd in China

Sonja Dahlmans

Twee kerkleiders van de protestantse, ondergrondse kerk in Beijing, China zijn gearresteerd. Xi Jiafu en Huang Chunzi werden beiden afgelopen woensdag aangehouden. Ze waren werkzaam bij de Zion Kerk in de Chinese hoofdstad. Het motief voor de arrestaties is nog altijd onbekend.

De Zion Kerk is een zogenaamde ondergrondse kerk, waarvan er in China meerdere zijn. Omdat de officiële kerken gecontroleerd worden vanuit de communistische regering, willen niet alle christelijke gelovigen in China zich daarbij aansluiten en kiezen voor een ondergrondse kerk. De huiskerk had al vanaf 2018 een deel van de eredienst online gezet, omdat het te gevaarlijk werd om samen te komen voor de kerkdiensten.

In China worden regelmatig kerken gesloten en voorgangers gearresteerd. Sinds de Revolutie in China zijn er nog nooit zoveel gelovigen gearresteerd of vervolgd. Het regime vreest de enorme groei van het christendom en ziet christenen als een potentiële dreiging vanwege eventuele banden met het Westen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Twee kerkleiders gearresteerd in China”

  1. En wij die dachten: ‘gij zult een noeste werker zijn in het ‘aanschijns van god’.
    Religie wordt blijkbaar overal als iets gevaarlijk beschouwd.
    Religie en de behoefte eraan leidt tot hoge vatbaarheid voor manipulatie, zelfs van verstandige mensen.

Plaats een reactie

Delen