Middelkerke vandaag. Foto Twitter.

Middelkerke vandaag. Foto Twitter.

Uncategorized

Van Ranst boos over heropening horeca in Middelkerke: “Bedankt om proefkonijn te spelen!”

/

Gezellige drukte in de badplaats Middelkerke. De horeca-terrassen gingen er vandaag al opnieuw open dankzij burgemeester Jean-Marie Dedecker die een achterpoortje vond in de coronamaatregelen. Maar niet iedereen was daar even blij mee. “Bedankt om proefkonijn te spelen!”, reageert viroloog Marc Van Ranst op één van de aanwezigen.

Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker kondigde een tweetal weken geleden al aan de horeca-terrassen in zijn gemeente op 1 mei te heropenen, ongeacht de beslissing van het Overlegcomité. Hij hield voet bij stuk, waardoor vele mensen vandaag naar Middelkerke trokken om er te genieten van een terrasje.

Marc Van Ranst hoopte vrijdag nog dat door het matige weer niet veel mensen zouden afzakken naar Middelkerke. Maar op sociale media verschenen diverse foto’s die wezen op een gezellige drukte in Middelkerke. Eén van de schijnbaar vele mensen die naar ’the wild west van België’ trokken, reageerde met een foto op de tweet van Marc Van Ranst.

De reactie van Marc Van Ranst bleef niet lang uit. “Bedankt om proefkonijn te spelen! Geniet ervan!”, reageerde hij met enige ironie.

Ook PAL NWS trok vandaag naar Middelkerke en sprak er met burgemeester Jean-Marie Dedecker. Die zei er aan onze redacteur dat het vandaag “niet alleen het feest van de arbeid, maar ook het feest van de vrijheid was”.

Horecaterrassen zijn normaal pas vanaf volgende week 8 mei opnieuw toegelaten. Maar de burgemeester vond een, naar eigen zeggen “zeer spitsvondige manier” om deze regel te omzeilen. 

“Grote delen van de zeedijk worden door ons in concessie gegeven aan de horecazaken, zodanig dat zij daarop hun terrassen kunnen plaatsen. Dat zijn concessies die één jaar geldig zijn. Nu hebben wij die concessies opgeschort vanaf vandaag tot de dag dat de horeca opnieuw open mag. De handelaars mogen dus zelf geen terrasmeubels plaatsen. Vandaar dat wij met de gemeente onze eigen terrasmeubels geplaatst hebben, en dat wij verantwoordelijk zijn.”

https://redactie.palnws.be/2021/05/jean-marie-dedecker-vandaag-niet-enkel-feest-van-de-arbeid-maar-ook-van-de-vrijheid/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over “Van Ranst boos over heropening horeca in Middelkerke: “Bedankt om proefkonijn te spelen!””

  1. Van Ranst is toch weer erg onbeleefd.
    Hij bedankt maar 1 persoon om proefkonijn te spelen.
    Wat met de 11 miljoen “proefkonijnen” die hij al meer dan 1 jaar voor de gek blijft houden?
    Wat met de ondernemers die onnodig zwarte sneeuw zien? Ik ga bewust geen sectoren aanhalen, om het gevaar te vermeiden dat ik er eentje (buiten mijn wil om) zou vergeten.

  2. Jean-Marie Dedecker heeft over de volle lijn gelijk gekregen. De beelden gezien op tv. Niet het minste risico op besmettingen.
    In Nederland zijn de terrassen open terwijl verdere versoepelingen uitgesteld worden wegens de slechte coronacijfers. Veel maatregelen zijn regelrechte vormen van machtsmisbruik.

  3. Oen Van Ranst wil mensen wel laten vaccineren met een vaccin dat slechts voorlopig goedgekeurd is door de EMA, waarvan de bijwerkingen op korte en lange termijn nog niet bekend zijn, onvruchtbaarheid bij vrouwen veroorzaakt en velerlij andere ernstige consequenties. Is Van Ranst in hetzelfde bedje ziek als een Duitse wetenschapper die meer dan 4.000.000 euro kreeg om regime welkome taal uit te kramen?

  4. Is Marc Van Ranst nu een (extreem) linkse politicus en/of viroloog? Op de sociale media maakt hij duidelijk jacht, voor rekening van de Vivaldi coalitie (voor wie anders?), op politieke dissidenten. Enige bescheidenheid is deze volkscommissaris blijkbaar onbekend.

  5. Waarover maakt zeveraar Van Ranst zich dik? De horeca heeft haar terrassen niet eens geopend, want op dat ogenblik bestonden er geen terrassen meer, ze waren publiek domein geworden waar iedereen in principe mag zitten, ook zonder wat te verbruiken. De horeca heeft enkel gedaan wat ze al weken deed: raamverkoop. Van Ranst had evenwel semantisch gelijk toen hij stelde dat de horeca HAAR terrassen niet zou openen. Enkel door De Deckers herinterpretatie van het begrip ’terras’, is er een soort ‘heropening’ geweest, die gewoon neerkwam op het neerpoten van tafeltjes en stoelen van de gemeente op openbaar terrein. Dat gebeurde al weken geleden in Zeebrugge, zonder tamtam. Dat grapje heeft de gemeente Middelkerke wel enkele duizenden euro’s gekost, om het gezicht van de burgemeester te redden.

  6. Het is mooi geweest met die corona drogreden om alles zoveel mogelijk te sluiten en te wurgen, de middenstand in het voordeel van het grootkapitaal te vernietigen. De mens – als sociaal wezen – kapot te maken en ook nog eens een EU-Orson Welles-digitaal vaccinatie paspoort op te dringen. De nationale regeringen, in de meeste landen merkwaardig bestaande uit partijen waar de meerderheid niét op gekozen heeft maar met véél kunst en vliegwerk in elkaar gestampt, moeten en dienen zich diep te schamen voor zoveel landverraad. Erg, heel erg. Waar hebben onze (over)grootouders, de Amerikanen, de Britten, de Canadezen, de Polen, en anderen voor gestreden?

  7. “Maar niet iedereen was daar even blij mee.” Juist: die Van Ranst is niet iedereen! Dat weet tenminste iedereen. Men zal hem straks de bariton noemen van de VRT/VTM. Zijn ongebreidelde zelf-ingenomenheid en media-geile verslaafdheid heeft hem ondertussen beroemder gemaakt dan “schipper naats Mathilde” of “FC de Kampioenen”. Zijn gebazel werkt aanstekelijk en schijnt volgens erkende virologen de stoelgang te bevorderen. Blijven naar kijken! Het is je dagelijkse halve liter goed bloed van het lachen!

  8. In Rotterdan mocht men wel aan de tafels van de gemeente picknicken, maar niet aan tafels van de horeca genieten.
    Goed gedaan Dedecker.
    Het verschil tussen een Burgemeester en Burgervader is duidelijk.

  9. “Hands for Freedom” had na de Demo in het Terkamerenbos van maart, zèlf aan de leden gevraagd of er zieken, of doden…, waren ten gevolge van . NIET, dus.
    De kans is groot dat er weer met de cijfers gesjoemeld zal worden, het C-mistgordijn moet tenslotte opgehouden worden, om aan te tonen hoe “gevaarlijk” het allemaal wel niet was.
    Voorstel: maak volgende keer een afspraak met de feestvierder / betogers / etc. om na de actie in afzondering te gaan. Voirzie ze, onder toeziend oog van BEIDE partijen, van wat ze nodig hebben, en bekijk dan het resultaat. Handel naar gelang de uitslag, uitvoering door Dedecker-Knapen-Verstraeten- Torfs.

  10. Al een jaar geleden werd duidelijk dat de besmettingsgraad buiten onbestaand is. De onderzoeken die dit uitwezen werden echter door de mainstreampers doodgezwegen. In plaats van gezond naar buiten te gaan moesten wij ongezond in ons kot blijven.

  11. Jean-Marie kreeg GEEN gelijk: de Horeca heropende NIET haar terrassen. Het was gewoon Middelkerke die op haar kosten (lelijke) tafeltjes en stoelen plaatste op de plek waar de terrassen stonden, enwaar de mensen konden zitten, en hun boterhammen of een pakje frieten konden eten en een blikje cola of koffie in een kartonnen kop konden drinken die ze zelf moesten gaan halen. Dat noem ik echt geen ’terrasje doen’.
    Roeptoeter De Decker heeft zo zijn gezicht kunnen redden tegenover zeveraar Van Ranst. Maar zal Jean-Marie de kosten van zijn stunt uit eigen zak betalen?

  12. De meeste horecazaken waren open, voor takeaway, van maaltijden, snacks, alcohol, ijs en zo veel meer, en voor toilet gebruik. Geen bediening aan tafel, maar wie maalt daar om na 14 maanden dictatuur. Ondertussen troepten duizenden samen in BXL om stennis te maken. Dus JM Dedecker heeft WEL gelijk gekregen.

  13. Als u eens wat verder rondkijkt en -neust op het internet, de officiële bijsluiters van de Sars-CoV-2 vaccin fabrikanten download, de interviews in ’t Pallierke van de voorbije 5 weken leest wordt u al stukken wijzer. En er is een, op het moment alleen in de Duitse taal verschenen, boek – alreeds de Covid-19 encyclopedie genoemd – met de titel “Das Corona Dossier”. 600 pagina’s gefundeerde feiten. Over het gevaar van vaccineren, de agenda’s van de elite, de winsten van de Farma industrie, totale controle en vrijheidsberoving, en véél meer…

  14. In het begin van de pandemie toeterde Marc Van Ranst dat mondbeschermers in openlucht niet nodig waren. Later herriep hij zijn mening wanneer de miljoenen mondmaskers die Maggia had laten vernietigen vervangen waren. MVR gaf toe dat het een leugen om bestwil was om Maggie (en Vivaldi) te beschermen. Met zijn adviezen hou ik al lang geen rekening meer. Zelf was ik van in het begin drager van een mondbescherming en doe het nog altijd. Conclusie: ik heb MVR altijd verdacht zijn discours aan te passen aan de politieke opportuniteiten van de Vivaldi coalitie.

Plaats een reactie

Delen