Rekenhof onderzoekt 16,5 miljoen euro aan te dure uitgaven Kamer: “Mocht het een bedrijf zijn, was het al lang failliet”

Tom Van Grieken en Alexander De Croo in de Kamer. Photonews

Uncategorized

Vandenbroucke: “Nu niet alles meteen willen, want dan verknallen we de zomer”

Anton Schelfaut

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is tevreden over de manier waarop de heropening van de buitenterrassen gisteren verlopen is. Tegelijk tempert hij de verwachtingen voor meer versoepelingen op korte termijn. “Als we de zomer niet willen verknallen, gaan we de komende weken zeer voorzichtig moeten zijn”, waarschuwt hij in De zevende dag.

https://redactie.palnws.be/2021/05/brusselse-politie-moet-flageyplein-ontruimen-ook-waterkanon-ingezet/

Op de meeste plaatsen is de heropening van de buitenterrassen gisteren goed verlopen. “De horeca weet hoe het moet en houdt zich daar ook aan”, zegt Frank Vandenbroucke.

In Brussel moest de buurt van het Flageyplein vannacht wel ontruimd worden. Op dat moment waren er nog honderden feestvierders aanwezig. “Als je veel mensen samenbrengt, zoals bij terrassen, krijg je rond die terrassen veel volk bij elkaar. Als je veel volk samenbrengt, krijg je dingen die niet altijd goed meer te controleren zijn. Daar moeten we voor blijven opletten”, klinkt het.

Verder is Vandenbroucke hoopvol wat betreft de heropening van de binnenhoreca in juni. Ook in de zomer zal er volgens hem veel mogelijk zijn. “Maar net daarom moeten we nu én de komende weken nog heel voorzichtig zijn”, waarschuwt hij. “We willen de horeca binnen open in juni, maar wel op voorwaarde dat de cijfers goed zijn. Dat is essentieel voor mij, de bezetting in de ziekenhuizen en op intensieve zorg moet verder omlaag. Ik ben optimistisch dat het gaat lukken, maar laat ons nu een buffer opbouwen. Dat vraagt geduld, maar dan gaan we een toffe zomer hebben.”

“Komende weken zeer voorzichtig zijn”

Dinsdag komt het Overlegcomité opnieuw samen. De minister wil niet te snel te veel nieuwe versoepelingen inbouwen. “Als we nu alles meteen willen, dan gaan we de zomer verknallen. Dat is het succes van ons beleid, de inspanningen van zeer veel mensen, die ze al heel lang volhouden, en de vaccinaties. Dat vraagt véél geduld, maar we moeten die inspanningen nog even doorzetten. En dat is niet gemakkelijk. Maar als we de zomer niet willen verknallen, gaan we de komende weken zeer voorzichtig moeten zijn. En ik wil een mooie zomer”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Vandenbroucke: “Nu niet alles meteen willen, want dan verknallen we de zomer””

  1. Die man droomt. Alsof hij op elke hoek van de straat een afgevaardigde van de overheid kan plaatsen om te controleren of zijn dictaten strict worden nageleefd. Het enige resultaat van al die directieven van van den broucke is dat mensen nu in massa bijeenkomen, bestond voor het ‘beleid van den broucke’ niet. ‘Massa feesten’ zijn voor een groot deel uitgelokt precies door de absurd strenge maatregelen. Vergelijk even met Zweden. En dat corona nu op de terugweg is, is in eerste instantie te wijten aan de wat zachtere temperaturen.

Plaats een reactie

Delen