Het hof van assisen zal oordelen over de schuldvraag en strafmaat. Foto Shutterstock.

Het hof van assisen zal oordelen over de schuldvraag en strafmaat. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Hamermoordenaar die terechtstaat voor roofmoord op buurvrouw houdt onschuld staande

Ruben Notteboom

Vincent Simonon moet voor het hof van assisen van Luik verschijnen komende woensdag. Dan opent zijn rechtszaak formeel voor roofmoord. De 36-jarige man uit Verviers vermoordde namelijk zijn 61-jarige buurvrouw met meerdere hamerslagen.

Het is een gruwelijke moordzaak. De 36-jarige man drong het huis van zijn buurvrouw binnen met de intentie om haar te beroven, maar bracht haar om het leven met een hamer. Christiane Darimont, het slachtoffer, werd meerdere keren geslagen voor ze stierf.

Moord en beroving

Haar lichaam werd pas ontdekt op 18 augustus 2017, maar de moord vond plaats tussen 29 juli en 2 augustus. Hij had haar lichaam in een zeil gewikkeld en verborgen. De politie vond haar stoffelijk overschot terug in haar garage.

De zoektocht naar Christiane begon nadat een andere buur haar onrustwekkende verdwijning had gemeld. Volgens de autopsie werd ze minstens drie keer hevig geslagen op het hoofd. Al snel kwam Vincent Simonon in het vizier van de politie. Hij was haar buurman en een goede vriend van het slachtoffer. De politie kwam hem op het spoor omdat hij geld van haar rekening had gehaald en haar auto had verkocht.

Hij verbleef in haar huis en vertrok naar de VS

Hij verbleef ook enkele dagen in het huis van het slachtoffer, terwijl haar lichaam nog ingewikkeld in een zeil in de garage lag. Daarna vertrok hij met haar geld op reis naar de Verenigde Staten, waar hij op 11 augustus 2017 aankwam. Ongeveer een week later werd het lichaam ontdekt.

Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd en op 8 september 2017 werd hij door de Amerikaanse politie gearresteerd in Philadelphia. In mei 2018 werd hij uitgeleverd door de Verenigde Staten. Eenmaal in België ontkende hij alle feiten. Hij beweert dat ze al dood was toen hij haar aantrof en daarom misbruik maakte van de situatie. Hij wilde naar eigen zeggen de politie niet contacteren, omdat anders zijn reis naar Amerika zou kunnen worden geannuleerd.

Hij bekent dat hij er was, maar ontkent de moord

Hij bekende wel dat hij het lichaam in een zeil had gewikkeld en in de garage had gedumpt. Hij belde zelfs naar de werkgever van Christiane om hem wijs te maken dat ze opgenomen was in het ziekenhuis. Hij blijft volhouden dat iemand anders de moord gepleegd heeft.

Dat verhaal klopt niet. Zijn DNA werd gevonden op het handvat van de hamer die gebruikt werd om het slachtoffer te doden. Alle bewijzen zijn er om hem schuldig te achten. Het hof van assisen zal zich nu moeten buigen over de schuldvraag, daarna wordt zijn straf uitgesproken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Hamermoordenaar die terechtstaat voor roofmoord op buurvrouw houdt onschuld staande”

Plaats een reactie

Delen