Projectie op justitiepaleis. Foto's uit video Instagram.

Projectie op justitiepaleis. Foto's uit video Instagram.

Uncategorized

‘Wake Up Belgium’ projecteert strop op Brussels justitiepaleis: “Jullie zullen hier beoordeeld worden”

Ruben Notteboom

Actiegroep Wake Up Belgium publiceerde eerder vandaag meerdere filmpjes op Instagram van hun acties afgelopen nacht. Ze projecteerden enkele boodschappen op onder andere het justitiegebouw, in het thema van Batman. Eén van de boodschappen kwam echter bedreigend over. Zo werd er een strop geprojecteerd met tekst “you will be judged here for your crimes against your citizens,” u zult hier veroordeeld/beoordeeld/vervolgd worden voor jullie misdaden tegen de burgers.

De projectie begon met het symbool van Batman met de tekst “word wakker”. “Schaam u,” klinkt het onder andere. “Jullie aanpak van de crisis, het ontbreken van een strategie, jullie repressieve wetten, het ontbreken van jullie gezond verstand en jullie incompetentie zorgde voor bijkomende schade. Wij zijn klaar met deze shit,” klinkt het.

“Stop met praten over nummers, begin met praten over mensen!”

De actiegroep is boos omdat de overheid volgens hen de pandemie niet goed aangepakt heeft. De maatregelen waren een zware last op de burgers, ook als ze totaal niet gewerkt hebben. “Stop met praten over nummers! Begin met praten over mensen!”, klinkt het nog. “13 maanden van onzin, 13 maanden van beloftes, 13 maanden van leugens, we zijn klaar met deze shit.”

De actie eindigt met een oproep om af te treden, maar volgens sommigen klonk die te bedreigend. “Het is jullie verantwoordelijkheid om een oplossing te vinden. Als je faalt, word je ontslagen. Als je faalt, treed je af.” Na deze boodschap verschijnen er enkele stroppen om mensen mee op te hangen. “Jullie zullen hier vervolgd worden voor jullie misdaden tegen jullie burgers.”

Wake Up Belgium kwam met een duidelijke boodschap, maar was die te bedreigend?

Die boodschap is zeer ambigu. Enerzijds wil de tekst zeggen dat de maatregelen onwettig waren, dat de overheid misdaden heeft begaan en dat de overheid daarvoor vervolgd moet worden. Maar de stroppen op de achtergrond impliceren dan weer dat de overheid de doodstraf verdient en dat ze moeten worden opgehangen. “We laten jullie hier niet mee wegkomen,” klinkt het verder nog. “Dit is onze boodschap naar jullie, we wachten nu op jullie (boodschap).”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

5 gedachten over “‘Wake Up Belgium’ projecteert strop op Brussels justitiepaleis: “Jullie zullen hier beoordeeld worden””

  1. De Franstaligen durven wel in opstand komen tegen de coronadictatuur van de Vivaldi-regering. De Vlaamse hypochonders blijven nog altijd de absurde regeltjes van Van Ranst en De Dweil schaapachtig volgen. Eén ding hebben Franstaligen en Nederlandstaligen wel gemeen: ze gebruiken liefst Engels voor hun communicatie, daar waar de tweede taal in Brussel al Arabisch is, en binnenkort ook in de Vlaamse steden.

  2. Het doet me plezier te lezen dat er eindelijk reactie komt tegen de coronadictatuur. Hoog tijd. Waarschijnlijk zullen de politici nu wel jammeren dat ze bedreigd werden. Een grootscheeps repressie onderzoek zal volgen.
    Hopelijk is de boodschap begrepen en komt er een ernstige onderzoekscommissie om te oordelen of deze corona aanpak de juiste regels gevolgd heeft en wie verantwoordelijk is voor al die flaters en strategiefouten (bewust). Hopelijk wordt ook de boodschap ter harte genomen dat de verantwoordelijken dienen gestraft te worden voor hun onkunde en manipulaties. De schade is te groot. Symbolisch dat ook Brussel gekozen werd, het Belgische Gotham City, waar eveneens corruptie welig tiert.

  3. Corona zet inderdaad druk op ons gezondheidssysteem, maar de Grondwet zou heilig moeten zijn. De regering neemt langdurig fundamentele vrijheden af, en er komt een moment dat de bevolking massaal deze vrijheden moet terugpakken, met alle mogelijke middelen! Die geprojecteerde strop is de perfecte boodschap! Tot op heden hijgt de politie in uw nek om toe te slaan als je deze dictatuur niet gehoorzaamt. Dan zoek je mazen in het net om maatregelen te omzeilen, of je daagt met genoeg volk op om de aanwezige politiemacht de kop in te drukken! Hoe dan ook, er zullen koppen rollen!

Plaats een reactie

Delen