Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Binnenland politiek

Wouter Beke (CD&V): “Ik wil geen coronapaspoort of vaccinatiepas”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vindt de invoering van een coronapaspoort geen goed idee. “Ik wil géén coronapaspoort of vaccinatiepas”, benadrukt hij in een interview met De Zondag.

“Dat is géén goed idee”, zegt Wouter Beke over de invoering van een coronapaspoort. “In Denemarken wordt dat zelfs gebruikt voor de kapper of een horecabezoek. Ik wil géén coronapaspoort of vaccinatiepas. Wat wil ik dan wel? Er is een Europees certificaat op komst. Dat moet reizen mogelijk maken. Je zou dat certificaat ook in eigen land kunnen inzetten. Niet voor een cafébezoek, zoals Rudi Vervoort wil, maar wél om bijvoorbeeld evenementen mogelijk te maken. Op voorwaarde dat iedereen de kans heeft gekregen op een eerste prik.”

De vraag of het certificaat ook zal gelden voor jongeren onder de 18 jaar ligt momenteel op de Europese tafel. “Ik heb thuis een zeventienjarige. Ik weet dat dat voor onrust zorgt. Ik kan u wel zeggen dat ik graag ook alle 16- en 17-jarigen tegen 11 juli gevaccineerd wil hebben. Als de leveringen op schema blijven, dan moet dat lukken.”

De minister kan zich ook vinden in het voorstel van het Europees Parlement, waarbij één prik volstaat om op reis te gaan. “Een certificaat zal verkregen kunnen worden na een eerste prik of een negatieve test of het bewijs van antilichamen.”

Sneller versoepelen

Volgens Beke is het “niet ondenkbaar” dat Vlaanderen sneller versoepelt dan Wallonië. “We werken op veel domeinen goed samen, maar inzake vaccinatie volgen we een andere aanpak. Vlaanderen mag niet het slachtoffer zijn van een regio die de doelstellingen niet haalt. Dan moeten we enkele dingen zelf kunnen beslissen. Ik denk vooral aan events in de zomer. Maar ik wil daar niet te veel op vooruitlopen”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Wouter Beke (CD&V): “Ik wil geen coronapaspoort of vaccinatiepas””

  1. Beke past hier een semantisch trucje toe. Hij vervangt gewoon ‘coronapasspoort’ en ‘vaccinatiepas’ door ‘certificaat’, wat in feite op hetzelfde neerkomt. Hij noemt het bewust niet ‘coronacertificaat’, omdat zijn gefoefel met termen niet zou opvallen: typisch tsjeefs. Die oen denkt zeker dat wij zo dom zijn als hij wel zou willen!

  2. Mevrouw Vervoort,
    U slaat de nagel op de kop, graag wil ik me dan ook bij uw reactie aansluiten.
    tsjeven zijn tsjeven, en blijven tsjeven.
    Ik zie daar niet zo vlug verandering in komen. 😉

  3. Maar de EU wil dat wel, en net zoals met alles wat de EU wil, voeren onze politiekers dat allemaal braafjes door. Hoog tijd voor een partij die zich specifiek uitspreekt tegen de onverkozen machtsmisbruikers Verhofstadt en co. Maarja, als je in het land woont waar hun ivoren toren staat, zal dat ijdele hoop zijn.

  4. Toe ik de titel las dacht ik heel even dat er met Wouter eindelijk een verstandige politieker was gevonden. Niets daarvan! Het blijft gewoon Tjeefisme!
    Onze vrijheid moet gewoon “onvoorwaardelijk” zijn; al de rest ruikt naar diktatuur!

Plaats een reactie

Delen