Activisten met afbeeldingen van de vier miljardairs. Foto Twitter

Activisten met afbeeldingen van de vier miljardairs. Foto Twitter

Uncategorized

Actievoerders dumpen vrachtwagen vol paardenmest bij kantoor Daily Mail in Londen

Simon Segers

Actievoerders van de milieugroep Extinction Rebellion hebben in Londen een vrachtwagen vol paardenmest gedumpt voor het hoofdkantoor van het mediabedrijf Daily Mail and General Trust (DMGT). Zij protesteren hiermee tegen de politieke rol van vier miljardairs die de belangrijkste Britse media bezitten. Zes mensen werden opgepakt.

DMGT is onder andere de eigenaar van de tabloid Daily Mail. De politie verklaarde dat een groep demonstranten rond 6u40 de vrachtwagen ledigde waarna verschillende actievoerder in de steigers van het gebouw klommen. Hier knoopten ze vervolgens spandoeken vast. Ook aan een gebouw van The Telegraph was een gelijkaardige actie gepland, maar de politie kon deze voorkomen.

Klimaatopwarming

Extinction Rebellion is van mening dat vier miljardairs, namelijk Rupert Murdoch, Frederick Barclay, Jonathan Harmsworth en Alexander Lebedev, de bevolking proberen te verdelen. Zij zijn de eigenaars van kranten als The Sun, The Daily Telegraph en The Independent. Ook de klimaatopwarming wordt volgens de activisten opzettelijk onderbelicht. “Cut the crap”, aldus Extinction Rebellion op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Actievoerders dumpen vrachtwagen vol paardenmest bij kantoor Daily Mail in Londen”

  1. Is Extinction Rebellion niet officieel gecatalogeerd als terroristische organizatie? Of ben ik te vroeg met mijn veronderstelling?
    Met die vrachtwagen paardemest zal het klimaat duidelijk verbeteren. Dat is ondertussen wetenschappelijk bewezen door de snuggersten uit die verenging.

Plaats een reactie

Delen