China nomineert Wuhan virologie-instituut wegens baanbrekend werk in onderzoek naar Coronavirus

Het Wuhan Virologisch Instituut.

Uncategorized

China nomineert Wuhan Virologisch instituut wegens baanbrekend werk in onderzoek naar Coronavirus

Kristof Luypaert

China heeft het Wuhan Virologie Instituut voorgedragen als kandidaat voor de ‘Outstanding Science and Technology Achievement’ award. Dat is een Award omwille van een ‘Uitstekende prestatie op het gebied van wetenschap en technologie’.

https://redactie.palnws.be/2021/06/bewijzen-de-e-mails-van-dokter-anthony-fauci-dat-coronavirus-uit-chinees-labo-in-wuhan-kwam/
KLIK HIER EN LEES DIT PAL PLUS ARTIKEL

Het ‘Wuhan Institute of Virology’ bijkt een van de kandidaten voor de 2021 ‘Outstanding Science and Technology Achievement Prize’. Dat is vrijdag bekend gemaakt door de Chinese Academie van Wetenschappen.

Volgens de Global Times wordt de prijs toegekend aan “individuen of onderzoeksgroepen die significante prestaties hebben geleverd of aangetoond in de afgelopen vijf jaar.” De tabloidkrant is de spreekbuis van de Chinese Communistische Partij die internationale kwesties vanuit een nationalistisch perspectief becommentarieert.

Van complottheorie naar plausibele hypothese

De nationale academie voor natuurwetenschappen van de Volksrepubliek China, reikt elk jaar 10 van dergelijke awards uit.

Volgens de Global Times is het laboratorium geselecteerd omwille van het uitvoeren van “identificatie van pathogenen na de uitbraak van COVID-19” . Maar ook voor het voltooien van “de volledige sequentiebepaling van het virusgenoom en virusisolatie binnen een korte tijd” en wegens de ontdekking dat het “COVID-19-virus dezelfde functionele receptor deelt als het SARS-virus’.

Het meest controversieel is de vermelding die het krijgt wegens het systematisch analyseren van “de biologische basiskenmerken van het virus” en voor het onthullen dat het “‘coronavirus dat vleermuizen dragen, mogelijk de evolutionaire voorouder is van het COVID-19-coronavirus”.

Over dat laatste is namelijk wereldwijd al heel wat discussie ontstaan. Wat eerst door diverse media en politici is afgedaan als een ‘complottheorie’ bleek recent dan toch minder onmogelijk dan gedacht. Integendeel. Velen beschouwen het intussen als een van de meest waarschijnlijke hypotheses over het ontstaan van het Coronavirus.

https://redactie.palnws.be/abonnementen/
KLIK HIER OM EEN ABONNEMENT TE NEMEN
https://redactie.palnws.be/2021/06/covid-19-komt-waarschijnlijk-uit-een-chinees-labo/
KLIK HIER EN LEES DIT ARTIKEL UIT ‘T PALLIETERKE

Nobelprijs voor geneeskunde

Naast het feit dat het laboratorium als kandidaat is genomineerd voor de prijs, zijn “China’s ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli en Yuan Zhiming, directeur van het Wuhan National Biosafety Laboratory van het WIV, geselecteerd als “de meest uitstekende medewerkers van de WIV-groepskandidaten”, aldus de Global Times.

Het labo is in de Verenigde Staten gecontesteerd ​​vanwege de mogelijke connectie met het lekken van het virus van de site. De Chinese staatsmedia berichtten dat het Wuhan Instituut en wetenschappers van het instituut “zijn aangevallen tijdens een nieuw rondje laster vanwege westerse politici en media.”

De woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte op de persconferentie van donderdag dat wetenschappers die aan het Wuhan Institute werken “de Nobelprijs voor de geneeskunde moeten krijgen, in plaats van de schuld te krijgen dat ze de eersten zijn die de gensequentie van het nieuwe coronavirus hebben ontdekt”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “China nomineert Wuhan Virologisch instituut wegens baanbrekend werk in onderzoek naar Coronavirus”

Plaats een reactie

Delen