(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Christelijke geestelijke en zwangere vrouw mishandeld in India

Sonja Dahlmans

Pastor Jeevanandam en zijn negen maanden zwangere echtgenote zijn door radicale hindoe-nationalisten mishandeld. Dit gebeurde in de deelstaat Tamil Nadu.

Het echtpaar werd op zondag door vier mannen aangevallen na afloop van de eredienst in de Omega kerk in het district Salem. Een van de mannen brak in in de kerk en begon de pastor te slaan. De andere drie aanvallers sprongen bij en werden ook gewelddadig. Toen de zwangere vrouw van de pastor haar man probeerde te helpen werd ook zij mishandeld. De aanvallers duwden haar aan de kant. Daarna werd zij ontkleed en met een houten stok op haar benen geslagen. De vrouw heeft gelukkig geen ernstige verwondingen opgelopen volgens haar man, maar zij is wel ernstig getraumatiseerd door het voorval. Twee van de aanvallers zijn gearresteerd en gevangen gezet.

Ook in januari van dit jaar werd een christelijke vrouw in India mishandeld door radicale nationalisten. De vrouw was ten tijde van de aanval acht maanden zwanger. Zij verloor haar kind als gevolg van de aanval. Ze kon niet op tijd naar het ziekenhuis worden gebracht omdat de belagers bleven inslaan op de groep christenen van een huiskerk in Dewla waar de vrouw deel van uitmaakte.

In India is geweld jegens christenen de laatste tijd gegroeid. Het land staat op de tiende plaats in de lijst van landen waar het voor christenen het moeilijkste is om te leven. Deze lijst van de organisatie Open Doors wordt jaarlijks uitgebracht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen