Voorzitter Moslimexecutieve wil Belgische staat aanklagen

Mehmet Ustün (rechts), op een bijeenkomst met toenmalig premier Macron en Justitieminister Geens. Photonews

Binnenland politiek

Dedonder (PS) over zaak Jürgen Conings: “Ik ben niet arrogant, maar ik maakte geen fouten”

Anton Schelfaut

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vindt niet dat haar kop moet rollen in de nasleep van de zaak Jürgen Conings. Dat heeft ze gezegd in een weekendinterview met Het Laatste Nieuws. “Ik zie niet in welke fout ik kan hebben gemaakt”, aldus Dedonder.

Het lichaam van de vermiste militair Jürgen Conings werd vorig weekend teruggevonden na een zoektocht van 35 dagen. Een burgemeester had tijdens een fietstochtje een lijkgeur waargenomen, waarna hij de aanwezige hulpdiensten verwittigde. “Het onderzoek werd gevoerd door de federale procureur, het leger ondersteunde”, legt Dedonder uit. “Ik ken dat bos niet en ik werd enkel geïnformeerd over de zoektocht. Maar hij is gevonden buiten de perimeter in onherbergzaam gebied. En zonder de geur hadden ze hem misschien niet gevonden.”

De minister ontkent evenwel dat er sprake is van een complot. “Ik begrijp dat het voor de familie en vrienden moeilijk is. Maar er is geen complot. We zochten Conings omdat hij zware wapens stal en concrete doodsbedreigingen uitte. Toen hij werd gevonden was hij trouwens zeer zwaar bewapend.”

Ontslag

Volgens minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zal er een kop moeten rollen, maar Dedonder zit naar eigen zeggen heel goed waar ze zit. “Maar één partij vroeg mijn ontslag: Vlaams Belang. En als ik nu opstap, wat verandert dat?”, vraagt ze zich luidop af. “Ik kreeg véél steunberichten van collega’s. Ik vond dat mooi. Ik ben geen arrogant meisje, ik vind het jammer dat ik die indruk gaf. Maar ik zie niet in welke fout ik kan hebben gemaakt.”

“Als er fouten zijn gebeurd, zullen we sanctioneren. Maar je laat niet zomaar een kop rollen”, besluit ze. “Als je iemand de laan uitstuurt, moet je weten dat je daarmee het probleem verbetert. Vandaag viseer ik niemand specifiek.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Dedonder (PS) over zaak Jürgen Conings: “Ik ben niet arrogant, maar ik maakte geen fouten””

  1. ’t is moeilijk bescheiden te blijven. Want er is er niet een op de wereld. Die zo goed en volmaakt is als L.D. ’t is moeilijk bescheiden te blijven. Wanneer je zo goed bent als Ludivine Dedonder. “Als er fouten zijn gebeurd, zullen we sanctioneren” zegt Ludivine. Goed zo! Begin dan alvast met ontslag te nemen L.D. Tip voor de Nederlandstalige partijen: stop collaboratie met de PS.

  2. De Donder heeft geen fout gemaakt : ze heeft strikt haar opdracht uitgevoerd : vlamingen en rechts proberen in een slecht daglicht te stellen , en de rekeningen naar vlaanderen doorsturen . Het zijn de vlaamse onderkruipers die dit toelaten die in de fout gaan .

Plaats een reactie

Delen