François De Smet (Photonews)
Uncategorized

DéFI dreigt ermee Brusselse regering te verlaten over hoofddoek bij MIVB

Pieter Van Berkel

DéFI dreigt ermee de Brusselse regering te verlaten als het beheerscomité van de MIVB niet aangespoord wordt om in beroep te gaan tegen het hoofddoekenvonnis. Dat zegt partijvoorzitter François De Smet op Bel RTL.

De MIVB werd veroordeeld wegens discriminatie op grond van godsdienst en geslacht omdat een vrouw tot twee keer toe niet in dienst werd genomen omdat ze een hoofddoek droeg. Het beheerscomité van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij besliste maandag om geen beroep aan te tekenen. Regeringscommissaris Vincent Riga (Open Vld) maakte daarop een regeringszaak van het dossier.

“Het zijn de bestuurders van de PS, Groen en Ecolo die beslist hebben om geen beroep aan tekenen”, zei De Smet. Volgens hem valt de beschikking van de arbeidsrechtbank objectief moeilijk te verdedigen omdat ze “elke neutraliteitspolitiek gelijkstelt met discriminatie”, citeerde hij advocaat Marc Uyttendaele.

“Als we het niet eens raken en we de indruk krijgen dat het neutraliteitsprincipe bij de overheidsdiensten niet gerespecteerd wordt, dan dreigen we met de regering in de problemen te komen en zullen wij onze verdere deelname moeten heroverwegen”, zei De Smet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “DéFI dreigt ermee Brusselse regering te verlaten over hoofddoek bij MIVB”

  1. Toch wel bizar. De woke generatie juicht de besliising toe van een school in A’pen die het verschil tussen gender volledig wegwerkt. Diezelfde woke generatie heeft wel totaal geen kritiek dat bepaalde gemeenschappen oproepen tot gescheiden plaatsen voor man/vrouw bij de MVIB.

Plaats een reactie

Delen