Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Franse tiener steekt vader neer en deelt beelden op sociale media

Wijnand Meeus

Een Franse tiener uit Bretagne heeft zijn vader neergestoken en deelde nadien de video van de feiten op sociale media. Politie werd ingeroepen om de beelden offline te halen. Ongeveer 40 mensen zouden de video hebben bekeken, zij kregen psychologische ondersteuning. De tiener werd ondertussen in voorlopige hechtenis genomen.

“Uit het onderzoek is gebleken dat de tiener had gedronken tijdens een feestje voordat hij naar het ouderlijk huis was gegaan, waar zijn vader al enkele weken alleen woonde. Hij had twee messen uit de keuken genomen en zijn vader, die in zijn kamer lag te slapen, wakker gemaakt alvorens hem neer te steken”, klinkt het bij de officier van Justitie in Vannes Francois Touron. 

De vader zou erom bekend staan gewelddadig te zijn tegenover zijn gezin, bovendien zou het slachtoffer gekampt hebben met een alcoholprobleem. De officier van Justitie verwees naar een strafrechtelijk onderzoek dat op 12 mei werd ingesteld na een klacht over huiselijk geweld van de echtgenote van de man. “Het onderzoek was aan de gang, de echtgenote en twee kinderen hadden de echtelijke woning al verlaten”, zei Touron. De tiener, die zichzelf aangaf, wilde naar eigen zeggen dan ook een eind maken aan het gewelddadig gedrag van zijn vader.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen