Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

G7 belooft miljard coronavaccins voor arme landen

Anton Schelfaut

De coronapandemie stond dit weekend hoog op de agenda van de G7-top in het Britse Cornwall. Om het coronavirus te bestrijden, hebben de G7-landen beloofd om een miljard dosissen van het coronavaccin te verdelen in arme landen.

“Ik heb mijn ambtgenoten gevraagd om te helpen bij het voorbereiden en leveren van de nodige dosissen om de wereld tegen eind 2022 te vaccineren”, kondigde de Britse premier Boris Johnson aan tijdens een persconferentie. “De leiders hebben zich geëngageerd voor meer dan een miljard dosissen.”

De vaccins zullen door de landen zelf verdeeld worden, alsook via het verdeelprogramma Covax. Johnson, die eerder had aangekondigd dat de Britten zelf 100 miljoen dosissen zouden geven, zei niet hoe de dosissen per land verdeeld zijn.

De G7 bestaat uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Ook de Europese Unie maakt er deel van uit. De top van de zeven rijkste industrielanden vond dit weekend plaats in Cornwall, aan de Britse westkust.

Europees president Charles Michel verwelkomde alvast het vaccinengagement. Tegemoetkomen aan de vraag naar vaccins was volgens hem een “prioriteit” van de G7-top. “De partners hebben zich verenigd om de productie en levering van vaccins wereldwijd te versnellen”, aldus Michel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen