March 10, 2021: An illustration of a vaccine/immunity passport in a home in San Diego, California on Thursday, March 11, 2021. Many European countries such as Spain, Georgia, Greece, and Denmark will allow international travelers who have received the COVID-19 vaccine.

Uncategorized

Invoering coronacertificaat ondertekend

Wannes Neukermans

Maandag woonden de voorzitters van de Europese instellingen een ceremonie bij voor de ondertekening van de verordening die de invoering van het coronacertificaat regelt. Daarmee is nu alle wetgeving rond het certificaat in orde. Op 1 juli wordt de verordening in de hele Europese Unie van kracht. In België zal het certificaat vanaf 16 juni beschikbaar worden.

“Het Europa dat ons allemaal vertrouwd is en dat we allemaal weer terug willen, is een Europa zonder grenzen. Het EU-certificaat zal de burgers opnieuw het meest tastbare en gekoesterde EU-recht laten genieten: het recht op vrij verkeer”, zo begroeten voorzitters Ursula von der Leyen (Commissie), David Sassoli (Parlement) en de Portugese premier Antonio Costa (Raad) in een mededeling de ondertekening van de verordening, die in een recordtijd van 62 dagen is goedgekeurd.

België start al vroeger

Het certificaat zal vanaf 1 juli erkend worden in alle lidstaten van de EU en moet reizen deze zomer makkelijker maken. Aan de hand van een QR-code op de smartphone of op papier kunnen reizigers aantonen dat ze gevaccineerd zijn, na een besmetting met het coronavirus antilichamen hebben aangemaakt of een negatieve test hebben afgelegd. In België zal het certificaat al vanaf 16 juni beschikbaar worden. Wie ervan wil gebruikmaken voor 1 juli, moet wel nagaan of het certificaat ook al wordt aanvaard in het land van bestemming.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Invoering coronacertificaat ondertekend”

  1. Het certificaat wordt zelfs nog niet voor 01/07 in België gebruikt, ook al heeft men daar 2 vaccinaties gehad. Men wil de burgers nog absoluut het geld uit de zakken halen met extra 2 testen en quarantaine ook al heeft men 2 vaccinaties gehad. Wat een leuk land toch Belgie niet?

  2. Je moet jaarlijks 2 nieuwe spuiten halen zodat uw weerstand gehanteerd blijft. Dus dit is zever in onwelriekende pakjes. De enige reden is dat ze op deze manier de mensen willen pushen om toch een vaccin te laten nemen.
    Wanneer je geen herhaalspuiten neemt, blijf je dan ook het corionapaspooet behouden?
    Je bent nog altijd drager als je gevaccineerd bent, dus zo een paspoort heeft 0 waarde om besmetting tegen te gaan! Waarom dit dan koppelen aan reizen???

  3. Het staat ondertussen onomstotelijk vast dat gevaccineerden besmettelijk kunnen zijn en zelf kunnen besmet worden. Dus, sanitaire redenen kunnen geen argument zijn voor dit paspoort. Wat dan wel? Of ben ik weer een complotdenker?

Plaats een reactie

Delen