Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)

Uncategorized

Mahdi over geluidskanon: “Totaal voor bewaken Europese grenzen, nog meer voor bewaken Europese waarden”

Wannes Neukermans

Nadat voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) al via Twitter zijn ongenoegen uitte over het gebruik van een geluidskanon tegen migranten, doet de huidige staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) dat ook in een persboodschap.

“Ik ben totaal voor het bewaken van de Europese grenzen, maar nog meer voor het bewaken van de Europese waarden. Het is niet de bedoeling om alle migranten af te schrikken, wel om betere controle te krijgen over migratie. Dat kan en moet menselijker”, aldus Mahdi.

Brief naar Europese Commissie

Volgens de staatssecretaris moeten de Europese Commissie en Griekenland meer informatie geven over de inzet van nieuwe technologie zoals dat geluidskanon. Mahdi is van mening dat vluchtelingen een individuele behandeling moeten kunnen krijgen en asiel kunnen aanvragen aan georganiseerde grensovergangen. Hij zal een brief versturen aan de Europese Commissie om een breder debat op gang te trekken over buitengrensbewaking en menselijke waarden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Mahdi over geluidskanon: “Totaal voor bewaken Europese grenzen, nog meer voor bewaken Europese waarden””

Plaats een reactie

Delen