Man die vrouw keel over sneed blijft onder aanhoudingsmandaat

Foto illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Man die vrouw keel over sneed blijft onder aanhoudingsmandaat

Kristof Luypaert

Een verdachte man die zondagavond 30 mei, volgens een getuige een 36-jarige vrouw “de keel oversneed” in Evere met een scherp voorwerp blijft aangehouden. De woordvoerder van het Brussels parket bevestigt de verdere aanhouding van de verdachte die al in de loop van zondagavond opgepakt is. Hij is vandaag verhoord waarna de onderzoeksrechter de man onder aanhoudingsmandaat plaatste. Hij is in verdenking gesteld voor ‘doodslag’. Over het mogelijk motief van de dader is voorlopig niets bekend of gecommuniceerd.

De gruwelijke feiten vonden plaats op zondagavond in de Franz Guillaumelaan in Evere. De 36-jarige vrouw en moeder van drie kinderen was met haar baby in een buggy aan het wandelen in de Everse woonwijk. Tussen de Twee Huizenstraat en de Kerkhof van Brussellaan zou ze na een woordenwisseling neergestoken zijn ter hoogte van de nek met een “snijdend voorwerp”.

De getuigenis van een ooggetuige aan de Franstalige commerciële zender RTL-TVI spreekt wijst op bijzonder gruwelijke feiten. Volgens de man zou de vrouw de keel zijn overgesneden. Op vragen vanuit de pers of dader en slachtoffer elkaar zouden gekend hebben wil het parket niet ingaan.

“Een man vroeg me in paniek of ik iemand in het zwart gekleed had gezien”, zei de ooggetuige aan een cameraploeg van RTL-TVI. “Nee, antwoordde ik waarop hij me meenam. Ik zag een kinderwagen vol bloed en zag een dame op de grond liggen. Haar keel was doorgesneden. Haar huilende baby lag bebloed naast haar.”

De vrouw is nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed er aan haar verwondingen. De baby van de vrouw bleef ongedeerd. De vermoedelijke dader is zondagavond nog opgepakt. In het belang van het onderzoek geeft het Brussels parket geen verder commentaar over de zaak.

Wel was gisteren op beelden van VTM-nieuws te zien hoe politieagenten in de buurt op stukken braakliggend terrein de grond afspeurden. Wellicht zijn ze op zoek naar het moordwapen. Ook over het motief van de dader is momenteel nog niets bekend gemaakt of gecommuniceerd.

https://redactie.palnws.be/2021/05/vrouw-36-doodgestoken-in-nek-tijdens-wandeling-met-baby-in-evere-verdachte-aangehouden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Man die vrouw keel over sneed blijft onder aanhoudingsmandaat”

Plaats een reactie

Delen