Frank Vandenbroucke (Vooruit)

Uncategorized

Maximumprijzen voor PCR-tests

Wannes Neukermans

Vanaf 1 juni mogen PCR-tests maximaal 55 euro kosten. Voor snelle antigeentesten mogen leveranciers maximaal 120 euro vragen. Dat vertelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren op Radio 2.

De maximumprijzen gelden enkel voor de maanden juli, augustus en september. Wel onderstreepte de minister dat PCR-testen in een aantal omstandigheden gratis zullen zijn. Mensen die zich ziek voelen of een hoogrisicocontact gehad hebben zullen namelijk nog steeds een gratis test kunnen afnemen. Daarnaast krijgen, zoals eerder al aangekondigd, mensen die nog niet gevaccineerd zijn twee gratis PCR-testen voor reizen naar het buitenland. Momenteel kan de prijs van zo’n test oplopen tot 70 euro.

Net als volwassenen die nog niet gevaccineerd zijn, krijgen ook kinderen tussen 6 en 17 jaar twee gratis PCR-tests. Het Riziv verwacht dat het ­bijna 800.000 tests zal moeten vergoeden, goed voor een bedrag van net geen 40 miljoen euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Maximumprijzen voor PCR-tests”

Plaats een reactie

Delen