Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Mensenrechtencommissie ziet geen probleem in evenement waar alleen blanken betalen als “herstelbetalingen”

Simon Segers

In Seattle, een stad in de Amerikaanse staat Washington, heeft een mensenrechtencommissie laten weten dat ze geen probleem zien in het ‘Taking B(l)ack Pride’-evenement waar alleen blanken inkom dienen te betalen. “Informeer jezelf over de schade die je zo aan gekleurde mensen toebrengt”, aldus de commissie.

Het evenement gaat zaterdag door en wordt georganiseerd voor niet-blanke LGBT-mensen. Toegang is gratis, tenzij men blank is, dan wordt wel een bedrag aangerekend. “Blanke medestanders zijn welkom, maar hen zal een ‘herstelbetaling’ tussen 10 en 50 dollar worden aangerekend, zodat dit evenement gratis blijft voor de zwarte en bruine trans- en queergemeenschap”, zo kon men lezen op de pagina van het evenement. Herstelbetalingen zijn de idee dat blanke mensen aan Afro-Amerikanen geld verschuldigd zijn omwille van de slavernij in de VS.

Safe space

Een groep genaamd ‘Capitol Hill Pride’ zag in deze maatregelen echter ‘omgekeerd racisme’ en zij vroegen aan de mensenrechtencommissie van Seattle of hier sprake is van discriminatie. De commissie reageerde in een brief, die ze deelden op Twitter. Zij ontkennen dat de organisatie van het evenement de mensenrechten, zoals deze zijn vastgelegd door de Verenigde Naties, schendt. “Zwarte trans- en queerpersonen zijn bij de meest gemarginaliseerde en vervolgde personen in de LGBTQIA2S-gemeenschap. (…) Door dit evenement gratis te maken voor de zwarte queergemeenschap, verlenen de organisatoren een gebaar dat zelden verleend wordt. Zij voorzien op deze manier een ‘safe space’ waar vreugde, verhalen en gemeenschapszin kunnen beleefd worden.” De commissie raadt Capitol Hill Pride ook aan om zich beter te informeren over de schade die ze kunnen toebrengen door een gratis ticket te willen voor een evenement dat niet voor hen bedoeld is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

15 gedachten over “Mensenrechtencommissie ziet geen probleem in evenement waar alleen blanken betalen als “herstelbetalingen””

  1. Gek ! Gek ! Gek ! 10000000 x gek
    Heel die lgbtgkvfujbfhjvdghvdgh gedoe, totaal gek. Ik ga terugbetaling vragen van de dieren ondat zij mensen durven opvrete….
    De wereld zonder inhoud en normaalheid en grenzen is hellemaal gek en leeg aan het worden. hoe gekker hoe beter….
    Je kan de grootste misdaden plegen als je maar de titel “mensenrechten” erop plakt.
    Gelijk het comunisme miljoenen vermoorden en martelden onder de sluier van “gelijkheid” . We leven in een gekke wereldtijd.

  2. Volledig akkoord Sam! Onze wereld wordt geterroriseerd door allerlei minderheidsgroepen die hun frustraties de vrije loop geven, die zelf nooit iets positiefs hebben gepresteerd en die dan maar de schuld geven aan de ‘blanke’ maatschappij die hen zgz. onderdrukt

  3. Voor al wie dat denkt “dit is ver van mijn bed” hou u maar vast aan de takken van de bomen!
    Regent het in de USA, dan begint het te druppelen in Europa…
    Nu begrijp ik de berichtgeving dat er in de USA een burgeroorlog op handen is maar al te goed! Niks met politiek te maken wel met rechten en waarden van de gewone doorsnee Amerikaan die op ongelooflijke wijze blijven vernederd worden voor opgeklopte dingen die hun achterovergrootouders mogelijk gedaan hebben…

  4. Blijkbaar zijn er geen echte problemen als mensen tijd hebben voor deze onzin. Verwende kleuters zijn het! En de politiek doet er blind aan mee. Wat een wereld leven wij in?

  5. Overduidelijk anti-blanke discriminatie waarover door communistische per vermeende “Gelijkheid” geobsedeerde fanatici over de Linkse schouder wordt weggekeken.

  6. is hier al geweest. Een evenement enkel voor black people (Black Liberation), blanken mochten komen afwassen of zoiets. Het antwoord van unia was het volgende:

    “Dit type event kan georganiseerd worden in het kader van positieve actie. Positieve actie is er bijvoorbeeld op gericht om ervoor te zorgen dat personen die tot een minderheid behoren in de praktijk dezelfde kansen krijgen in de samenleving als de leden van de meerderheid. Een dergelijke bevordering van feitelijke gelijkheid kan daarom een vorm van positieve actie zijn.””

Plaats een reactie

Delen