Foto Facebook

Foto Facebook

Uncategorized

Nederlandse radiopresentator neemt ontslag nadat collega’s coronamaatregelen negeren

Wijnand Meeus

De Nederlandse radiopresentator Jorik Heins van 1Twente heeft vrijdagmiddag live tijdens een uitzending ontslag genomen. Dit omdat enkele van zijn collega’s samen een aperitief hadden gehouden zonder de coronamaatregelen op te volgen. “Dit is niet de eerste keer dat ze hier corona negeren”, zei Heins. “Ik heb principes. Ik stop bij 1Twente.”

Nadat hij zijn frustraties live deelde met zijn luisteraars postte hij ook nog een bericht op Facebook. “Dit is 1twente. Dit kan niet. Ik stop!”, klonk het. “Vandaag, 18 juni, trof ik dit ‘feestje’ aan bij lokale omroep 1Twente. Corona bestaat hier niet.” De dj vertelt ook dat hij bij directeur Flip van Willigen langsging om zijn ongenoegen te uiten. “Zijn reactie was dat dit volgens hem kon. ’Iedereen had eigen verantwoordelijkheid.’ ’Niemand had klachten.’

Directeur Flip van Willigen wilde volgens Tubantia alleen via WhatsApp reageren op vragen: “Gisteravond hebben we, met mensen die in dezelfde werkbubbel zitten, voor de helft al gevaccineerd zijn en verder regelmatig worden getest, aan het eind van de werkdag afscheid genomen van een collega die zeven jaar bij ons heeft gewerkt”, aldus Van Willigen tegen de krant.

De directeur zegt dat de coronaregels in acht werden genomen, maar het gerust kon zijn dat er enkele momenten waren dat de werknemers wat te dicht bijeen stonden. Toen Heins vervolgens foto’s maakte van dat tafereel, werd hij door een collega aangesproken die hem liet weten dat dit zonder toestemming niet mag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Nederlandse radiopresentator neemt ontslag nadat collega’s coronamaatregelen negeren”

Plaats een reactie

Delen