Nigeriaanse oplichter (34) die vrouw manipuleert echtgenoot te vergiftigen: opgepakt in Nederland en aangehouden

Afbeelding illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Nigeriaanse oplichter (34) die vrouw overtuigt echtgenoot te vergiftigen: opgepakt in Nederland en aangehouden

Kristof Luypaert

De aanhouding van een 34-jarige Nigeriaan is maandag door de Antwerpse raadkamer bevestigd. De man zou via sociale media een vrouw zo ver hebben gedreven dat ze haar echtgenoot probeerde vergiftigen. Dat meldt het Parket van Antwerpen in een persbericht. De man die in Nederland woonde is er opgepakt en intussen uitgeleverd aan ons land. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

De vrouw uit het noorden van Antwerpen leerde de man kennen via sociale media. Hij deed haar allerlei amoureuze beloftes en stelde zich voor als een viersterren commandant van het Amerikaanse leger.

Omdat hij op missie was, had hij geldnood. Hij overhaalde de vrouw om geld over te maken naar verschillende buitenlandse rekeningen. De vrouw gebruikte zelf haar spaarcenten en ging lenen bij vrienden en familie.

Omdat de oplichter steeds meer geld eiste, werd een plan beraamd tussen de twee om de echtgenoot van de vrouw te vergiftigen.  Uit de verhoren blijkt dat er ook degelijk geprobeerd is om via schoonmaakmiddel in het eten te vermengen. Dat is gelukkig niet gelukt.

Het onderzoek ging van start, nadat de vrouw alles aan haar kinderen had opgebiecht. Samen stapten ze begin juli 2020 naar de politie. Via het bankonderzoek kwam de 34-jarige Nigeriaan in beeld. Hij kon opgepakt worden in Nederland en is vorige week uitgeleverd. De speurders vonden ook chatberichten terug over de poging tot vergiftiging.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de Nederlander vorige week aangehouden voor oplichting en mededaderschap aan poging vergiftiging. De vrouw is intussen vrij onder voorwaarden en kreeg de nodige begeleiding.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen