Foto van rechtbank. Foto Shutterstock.

Foto van rechtbank. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Openbare aanklager Hasselt vraagt opschorting voor verdachte van vier verkrachtingen

Ruben Notteboom

De openbare aanklager heeft de vrijspraak gevraagd in de correctionele rechtbank van Hasselt voor een verdachte van vier verkrachtingen. De 21-jarige jongeman uit Halen zou tijdens studentenfuiven verschillende jongedames meegenomen hebben naar zijn kot om ze daar te verkrachten.

Zelf blijft hij ontkennen dat het om verkrachting gaat. De studentes zouden allemaal toestemming gegeven hebben en vrijwillig meegegaan zijn. Hij sloeg meerdere keren toe tussen december 2019 en februari 2020. In totaal zou hij schuldig zijn aan vier verkrachtingen bij drie jongedames. De voorzitter van de rechtbank was volledig verbijsterd en van haar melk toen ze de vordering tot probatie-opschorting hoorde.

Eén van de slachtoffers tot 15 keer betast voor ze het opgaf, ze huilde tijdens de seks maar dader houdt vol: “Het was geen verkrachting!”

Hij zocht zijn slachtoffers op studentenfuiven en tijdens nachtjes stappen. Hij overtuigde verschillende vrouwen om mee te gaan naar zijn kot, waar hij dan seksuele avances maakte. Zelfs al weigerden de vrouwen, toch deed hij verder. Zo zou hij één van de slachtoffers tot 15 keer betast hebben, totdat ze het opgaf. Ze zou tijdens de verkrachting de hele tijd gehuild hebben.

Toch blijft de beklaagde volhouden dat het niet om verkrachting gaat, maar om wederzijds toegestane seks. De rechter vraagt zich af waarom er dan drie slachtoffers beweren dat het niet zo was en één van de slachtoffers hem zelfs uitgescholden heeft tijdens een cantus. De dader lijkt absoluut geen schuldbesef te hebben. Hij zegt wel dat hij in de toekomst “expliciet om toestemming zal vragen.”

Advocaat vroeg vrijspraak, openbare aanklager vroeg probatie-opschorting, rechtbank Hasselt reageert verbijsterd

Advocaat Luk Delbrouck ging voor de vrijspraak. “Hij is niet de genadeloze jager, zoals hij hier wordt afgeschilderd. Hij is onder de indruk dat hij voor een rechtbank moet verschijnen. Het ging om flirten, aanrakingen, samen naar het kot gaan en dan in bed liggen, waarbij de twintiger als bevestiging  meende dat er meer zou volgen,” aldus zijn advocaat. Het vonnis volgt op 25 juni.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen