Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Uncategorized

Reuzegom: Hof van beroep buigt zich op 21 juni over wrakingsverzoek

Wijnand Meeus

Het hof van beroep in Antwerpen zal op 21 juni het wrakingsverzoek van advocaat Joris Van Cauter in de zaak-Reuzegom behandelen. Deze wraakte de voorzitster nadat hij meende dat de zij vooringenomen is. De voorzitster is het daar niet mee akkoord en weigert vrijwillige terugtrekking. Het hof van beroep zal nu moeten oordelen of er effectief geval van vooringenomenheid is.

Vorige week moest de raadkamer van Hasselt beslissen of de 18 studenten van de voormalige studentenvereniging Reuzegom voor de strafrechter zullen moeten verschijnen. De studenten worden onderzocht voor de fatale doop in 2018 waarbij medestudent Sanda Dia omkwam. Net voor de zitting in de raadkamer diende advocaat Joris Van Cauter een wrakingsverzoek in.

Volgens Van Cauter was de voorzitster van de raadkamer vooringenomen omdat zij haar griffier enkele dagen voor de zitting de opdracht had gegeven om alle 35 advocaten in de zaak op de hoogte te brengen dat de zaak klaar was voor behandeling. Van Cauter wilde echter nog bijkomende onderzoeksdaden vragen, maar daar werd niet op ingegaan. Hierdoor verdenkt de advocaat de voorzitster ervan al een standpunt te hebben ingenomen omdat ze niet meer naar hem wilde luisteren. Het wrakingsverzoek zal maandagnamiddag behandeld worden. De volgende raadkamerzitting in de zaak-Sanda Dia is op 28 juni.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen