Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Meester Joris Van Cauter. Foto Photonews

Uncategorized

Reuzegom-zaak zal 20 juli opnieuw voorkomen

Wijnand Meeus

De Reuzegom-rechtszaak, rond de dood van student Sanda Dia, zal op 20 juli opnieuw worden aangevat. Advocaat van een van de Reuzegomleden, Joris Van Cauter, heeft beslist om geen Cassatieberoep aan te tekenen tegen de beslissing van het hof van beroep in Antwerpen. Deze verklaarde maandag zijn wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt ongegrond.

Volgens meester Van Cauter zou de voorzitster van de raadkamer vooringenomen zijn geweest omdat deze zijn vraag tot uitstel niet correct zou hebben behandeld. De advocaat diende vervolgens een wrakingsverzoek in tegen de voorzitster zodat deze moest aftreden in de zaak. Het hof was het echter niet eens met de stelling van Van Cauter.“Het Hof verwerpt dit wrakingsverzoek”, klonk het gisteren bij persrechter van het hof van beroep Jo Daenen. “Meester Van Cauter had een subjectief gevoel dat zijn vraag tot uitstel bij voorbaat was verworpen door de raadkamer. Dit subjectief gevoel wordt door geen enkel objectief element ondersteund.”

Omdat er vervolgens geen cassatieberoep werd ingeroepen tegen de beslissing, zal de zaak opnieuw worden aangevat. De zaak zal op 20 juli opnieuw voor de raadkamer in Hasselt komen met dezelfde voorzitster. Deze zal beslissen wie van de 18 studenten er wordt doorverwezen naar de rechtbank.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen