Thierry Baudet (FvD) - Afbeelding: Shutterstock

Thierry Baudet (FvD) - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Thierry Baudet (FvD) wil “zuil” creëren met eigen scholen en instituten: “We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren en elkaar in leven houden”

Niels Geerinck

Volgens Thierry Baudet (Forum voor Democratie) hebben Forumaanhangers nood aan een eigen zuil. Baudet wil die plannen graag meer concretiseren. Volgens hem ligt de kracht van die “Forum zuil” in het opzetten van een ‘parallelle samenleving’, waarbij gelijkgezinden elkaar helpen. De partijvoorzitter wil op termijn eigen instituties zoals scholen en universiteiten uit de grond stampen. Ook de opkomst van de cryptomunt is hem niet ontgaan. Zo wil hij op graag een betalingssysteem met een eigen munteenheid ontwikkelen: de Forummunt.

De partij van Baudet startte oorspronkelijk als denktank, ontsproten uit het burgerinitiatief rondom het Oekraïne-referendum. Daaruit bleek dat het verhaal dat Baudet in zijn columns en met het burgerinitiatief bracht, een zekere resonantie had bij de Nederlandse burger. Een politieke partij werd geboren. Toch is het project omtrent een zuil nooit echt ver weg geweest.

“Op deze rots gaan we onze zuil bouwen”

Toen Forum voor het eerst naar de stembus trok in maart 2019 behaalde de partij meteen een monsterscore bij de Nederlandse Statenverkiezingen. Die avond bracht Baudet ook zijn meest memorabele speech. Daarin verkondigde hij op Hegeliaanse wijze de gevleugelde woorden: “Bij het vallen van de avond, spreidt de uil van Minerva zijn vleugels.” Na heel wat dankbetuigingen aan zijn kiezers sloot Baudet af met de woorden “op deze rots gaan wij onze zuil bouwen.” Deze woorden mogen zijn kiezers nu dus vrij letterlijk nemen, als het van de partijvoorzitter afhangt.

Concrete plannen voor virtueel “Forumland’

Volgens Baudet liggen er alvast concrete plannen op tafel, zo zegt hij in “Het Forum” op YouTube. Allereerst wil hij een eigen weekblad en krant oprichten, naast de sociale mediakanalen die Forum al rijkt is. Zo wil de partij nog meer de mediatieke status quo te doorbreken. Verder wil Baudet ook graag een eigen woningmaatschappij ontwikkelen en onderwijsinstellingen oprichten.

Dit alles wil hij graag bundelen in één handige app waarop mensen elkaar kunnen treffen als op een “marktplaats” en een overzicht krijgen welke goederen en diensten er worden aangeboden door mede-FvD’ers. “Ik ga mijn huis kopen van een FvD’er, mijn kinderen gaan naar een leraar die FvD’er is, ik wil mijn vakantiehuisje boeken bij een FvD’er, op zoek naar personeel via die app.”, aldus Baudet. “Wij zijn een land, wij zijn Forumland. Misschien geen territoriaal land, maar een virtueel land.”, zo voegt hij eraan toe. Tevens liet hij ontvallen dat er naar alle waarschijnlijkheid een dating-app komt speciaal voor Forumaanhangers.

Volgens hem is er nood aan een “zuil” van gelijkgestemden die elkaar op allerlei maatschappelijke vlakken de hand reiken, om meer tegengewicht te kunnen bieden aan het huidig politiek stelsel. “We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren. We moeten elkaar in leven gaan houden, want dat doen zij ook.”, zo klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Thierry Baudet (FvD) wil “zuil” creëren met eigen scholen en instituten: “We moeten onze eigen sociaaleconomische verbanden creëren en elkaar in leven houden””

  1. Mijn favoriete nummer 1 partij! Nummer 2 is de BBB, want een goed agrarisch bedrijf is belangrijk en houdt u in leven en welzijn! PVV was mijn partij, maar niet meer sinds Geert Wilders zich heeft laten vaccineren – wie doet dat nu? Dus Thierry Baudet zal het moeten opknappen, en daar zal hij in alle opzichten in slagen.

Plaats een reactie

Delen