De Allianz Arena in München (Shutterstock)

De Allianz Arena in München (Shutterstock)

Uncategorized

UEFA wil niet dat Duitsers stadion verlichten met regenboogkleuren

Pieter Van Berkel

De UEFA wil niet dat de Allianz Arena in München verlicht wordt met regenboogkleuren tijdens de wedstrijd tegen Hongarije woensdag.

Hongarije heeft onlangs een wet aangenomen die het delen van informatie die verondersteld wordt homoseksualiteit te promoten, in onder meer lesmateriaal of televisieprogramma’s voor minderjarigen, verbiedt. Volgens critici probeert de Hongaarse regering op die manier de rechten van holebi’s te ondergraven.

In Duitsland werd het idee geopperd om uit protest de Allianz Arena te verlichten met regenboogkleuren tijdens de wedstrijd tegen Hongarije op woensdag.

De UEFA zou zich verzetten tegen dat initiatief. “De UEFA schrijft een uniform stadionontwerp voor”, zegt Jens Grittner, woordvoerder van de Duitse Voetbalbond (DFB), in Bild. “En er zijn goede redenen om dit uniforme stadionontwerp na te leven. Misschien moet je de verlichting niet per se te koppelen aan de wedstrijddag woensdag.”

Als alternatieve datum wordt Christopher Street Day, op 28 juni, naar voor geschoven. Op die dag wordt er wel geen wedstrijd gespeeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “UEFA wil niet dat Duitsers stadion verlichten met regenboogkleuren”

  1. In dat geval gaan de Duitsers zeker niet meedoen aan het WK in Dubai want wat daar gebeurt is een graad of 10 erger. Duizenden slavenarbeiders hebben het leven gelaten om het WK daar te kunnen laten doorgaan. Als men sportmanifestaties gaat gebruiken om een politiek statement te maken moeten ze dat wel consequent doen. Wat gekleurde lampjes laten branden stelt niks voor, een daad stellen door niet mee te doen aan de gevolgen van misdadig gedrag maar waar veel centjes aan vasthangen is héél wat anders. We zullen zien.

  2. Hongarije verbiedt om bij kinderen homoseksualiteit te promoten. Homoseksualiteit promoten aan kinderen is volgens de critici dus een mensenrecht. Kinderen moeten in school leren lezen, schrijven, rekenen… Opvoeding moet door de ouders gebeuren.

  3. Homoseksualiteit moet niet gepromoot worden volgens de critici. Je kan het ook niet promoten, want het is er gewoon, of je het nu negeert of niet. En opvoeding gebeurt inderdaad thuis, maar de school moet hier enkel kennis meegeven over het holebi-onderwerp. Op deze manier weten jongeren tenminste waar het over gaat. Als we natuurlijk liever hebben dat kinderen hier niets over weten, dan krijg je problemen zoals we de voorbij honderden jaren gezien hebben (Alan Turing iemand?)
    Het probleem met Hongarije is dan nog eens dat hij (Orban) holebi’s en transgenders en pedofielen allemaal op één hoopje gegooid heeft. En dat onder het mom om de kinderen te beschermen van pedofilie. Maar dan (zogezegd) niet doorgedacht heeft dat pedofilie bij alle bevolkingslagen voorkomt, en dat het niet efficiënt is om dat dan bij de kleinere groepen te gaan zoeken (ga je alle pedofielen verwijderen door 10% aan te kaarten, of doe je dat beter door 90% te nemen?).

  4. Erik, ben akkoord met visie van Benny. Mijn kleinkinderen van 10 en 13 jaar worden op school met de paplepel meegegeven dat de “LGBTQIA+” gemeenschap de normaalste zaak van de wereld is. Als dit zo verder gaat zullen deze kinderen een gewoon heteroseksueel koppel als een uitzondering gaan beschouwen. Door al dat geleuter beginnen die kinderen op den duur aan zichzelf te twijfelen, laat die kinderen gerust tot ze meerderjarig zijn en dan zullen ze wel zelf beslissen over hun geaardheid. Wij kregen ook biologie op school maar dat was toch nog iets anders dan dagelijks leuteren over de LGBTQIA++++ gemeenschap. Trouwens als het zo verder gaat zal het alfabet nog te kort worden….

  5. Moet ik dat nu uitleggen aan iemand die een jaartje rechten gevolgd heeft? Hoe je iets promoot dat aangeboren is weet ik niet maar als het niet mogelijk is kan het ook geen mensenrecht zijn.

  6. 1) “de normaalste zaak van de wereld is.” == Dat is het
    2) “Door al dat geleuter beginnen die kinderen op den duur aan zichzelf te twijfelen” Dat geloof je zelf toch niet? Ik heb nog nooit één moment getwijfeld aan mijn geaardheid , u?

  7. Wel Erik, ge hebt er ook nog niet aan getwijfeld dat ge na één jaartje rechten hier de slimste van de klas zijt. Hoe weet ik dat nu? Omdat gij altijd reageert op andere mensen die een reactie insturen maar nooit inhoudelijk op het artikel. Ook uw taalgebruik is soms denigrerend: “Tommeke”. Ik geef toe dat de arrogante uithangen een mensenrecht is al zou ik dat zeker niet promoten.

  8. In grote lijnen ben ik het met je eens Jonathan De Meyer maar ik wil toch even verwijzen naar iemand die pedofilie gepromoot heeft; nl. Daniël Cohn-Bendit, tot 2010 parlementslid voor de groenen in het Europees parlement, in zijn boek “Der große Basar”, waarin hij seksuele handelingen tussen volwassenen en kinderen promoot. Of neiging tot pedofilie aangeboren is of het een reactie is op het verleden weet ik niet, feit is dat het voor de overgrote meerderheid misdadig gedrag is. En ik wil hier niet beginnen over het oude Griekenland.

  9. 2) Ik en u niet, maar heel veel pubers en adolescenten die op zoek zijn naar hun identiteit wel. Los van het feit dat Orban hier over de schreef gaat, het is een empirisch vast te stellen feit dat heel wat jongeren en soms zelfs volwassenen aan hun geaardheid twijfelen. Dat kan elke therapeut u vertellen.

Plaats een reactie

Delen