Uitspraak in verkrachtingszaak medeschacht Sanda Dia op 27 juli

Foto illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Uitspraak in verkrachtingszaak medeschacht Sanda Dia op 27 juli

Kristof Luypaert

 Voor de correctionele rechtbank van Leuven is op dinsdag de verkrachtingszaak tegen één van de medeschachten van Sanda Dia behandeld. Op vraag van de verdediging werd de zaak achter gesloten deuren behandeld. Op 27 juli zal de rechtbank uitspraak doen.

Op 1 mei 2019 zou V.D. (21) bij het uitgaan in Leuven het slachtoffer zijn tegengekomen. Na heel wat drank zouden de twee gekust hebben. Daarna volgden avances van D., waarbij die zijn hand in haar broek stak. Het slachtoffer zou ‘stop’ gezegd hebben waarop D. effectief ook gestopt zou zijn. 

Het slachtoffer houdt echter vol dat hij daarna nog verder zou gegaan zijn. Omdat er volgens het slachtoffer ook sprake zou zijn van penetratie, zijn de feiten door het parket gekwalificeerd als verkrachting. Ook de penetratie ontkent D. volledig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen