Anuna De Wever haalt uit naar Gert Verhulst: "Oude witte hetero man die klimaatcrisis compleet minimaliseert"

Klimaatactiviste Anuna De Wever. Photo News

Uncategorized

Van Quickenborne: “Lichaam Jürgen Conings net buiten de zoekzone gevonden”

Anton Schelfaut

Het lichaam van de vermiste militair Jürgen Conings is net buiten de originele zoekzone teruggevonden. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bevestigd aan VTM Nieuws.

https://redactie.palnws.be/2021/06/lichaam-jurgen-conings-teruggevonden/

“De veiligheidsdiensten hebben wel in de juiste regio gezocht, maar het was een zeer grote zone, 24.000 voetbalvelden groot”, legt Van Quickenborne uit. “Conings zou net buiten de zoekzone gevonden zijn, maar we zullen dat verder onderzoeken.”

De plek waar het lichaam werd gevonden zou zeer afgelegen, dichtbegroeid, en moeilijk begaanbaar zijn. Er zouden zelden wandelaars of mountainbikers komen. De wetsdokter is ter plaatse in het Dilserbos om vast te stellen wat de precieze doodsoorzaak is en wanneer Conings is overleden. Volgens de eerste onderzoeksresultaten zou de waarschijnlijke doodsoorzaak zelfmoord door middel van een vuurwapen zijn. Dat bevestigde het federaal parket eerder deze middag.

Verder noemt Van Quickenborne het een “trieste afloop”. “De man laat familie en kinderen achter, onze gedachten zijn nu vooral bij hen. De zoektocht kan nu stoppen, maar het onderzoek loopt wel verder, niet alleen naar wat er precies gebeurd is, maar ook of er andere betrokkenen waren.”

De dreiging tegenover viroloog Marc Van Ranst zal nu opnieuw geëvalueerd worden. “Het ziet er wel naar uit dat de beveiligingsmaatregelen afgebouwd kunnen worden, al blijven we heel voorzichtig”, besluit Van Quickenborne.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Van Quickenborne: “Lichaam Jürgen Conings net buiten de zoekzone gevonden””

  1. Spreken is zilver, zwijgen is goud. Q heeft dit nog altijd niet begrepen. Spijtig dat hij hem niet gevonden heeft, maar toch een partijgenoot en burgemeester (In een zeer afgelegen, dichtbegroeid, en moeilijk begaanbaar gebied). Toeval?

  2. Het gerecht onafhankelijk en onpartijdig? Kan dat nog met geradicaliseerde liberale ministers op justitie en in de Vlaamse regering en een geradicaliseerde CD&V’ ster op Binnenlandse Zaken? Zelfdoding concludeert de minister van justitie, terwijl de man al virtueel ten dode opgeschreven was vooraleer hij gevonden werd en bij Defensie zuiveringen plaatsvonden vooraleer het onderzoek definitief afgesloten werd. Ondertussen werd die man zonder concrete bewijzen beschuldigd van terrorisme. Welkom in de liberale schurkenstaat Belgistan.

  3. Het lichaam werd zittend aan een boom aangetroffen. Langs Conings lag een riotgun. Verder had hij een handvuurwapen 5.7 bij zich, net als een bijl en een zakmes. Het lichaam verkeerde al in een tamelijk verre staat van ontbinding, luidens een persbericht. Dat stemt niet overeen met het profiel van een terrorist leerden we vroeger in de school van criminologie. Men zou best de optie “geënsceneerde zelfmoord” niet bij voorbaat uitsluiten. Al van in het begin, van de heksenjacht op Jürgen Conings” volg ik met wantrouwen de communicatie van regerings (Vivaldi)- en gerechtelijke verantwoordelijken. Dit lijkt sterk op een nieuwe doofpotten operatie. Ter elfder ure blijkt nu ook de vriendin van Conings plotseling verhoord als mogelijke (terreur?) verdachte.

  4. Belachelijk, met man en macht hebben ze de bossen uitgekamd!!! Speurhonden ruiken mijlenver dankzij hun training…
    Het feit dan het een Open Bld burgemeester is dat ermee naar buitenkomt, zegt genoeg denk ik!

  5. De hele aanpak van de zaak Conings (van het gebrek aan zorg om iemand met dergelijke buitenlandse missies tot en met de klopjacht op de ‘rechts-extremistisme terreurverdachte’) is beschamend voor het systeem”.

  6. Als het niet zo triest was, zou het om te lachen zijn: wekenlang met duizenden zoeken en de boswachter struikelt erover! Wat is er toch allemaal mis in dit land. We zijn weeral de “risée” in het buitenland.

  7. quiki beweert nu dat hij gevonden is op 150 m afstand vanwaar er gezocht werd. voor zover ik mij kan herinneren werd daar ook gezocht in vorige berichten.

    “” HOEVER KAN EEN HOND RUIKEN????” ( een gewone hond geen getrainde )

    “” een hond is in staat om één speciaal ruikende zandkorrel op te sporen op een strand van 50 meter breed, 500 meter lang en 50 centimeter diep.””

Plaats een reactie

Delen