Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Foto VRTNU

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Foto VRTNU

Binnenland politiek

Van Quickenborne: “Strijd tegen seksueel geweld is prioriteit van de federale regering”

Simon Segers

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) was woensdagavond te gast bij Terzake om toelichting te geven over de rol van zijn departement in de strijd tegen seksueel geweld. De minister verzekert dat Justitie hiervan een prioriteit maakt.

Van Quickenborne was uitgenodigd om te reageren op de actuele zaak van het 14-jarige meisje in Gent dat zelfmoord pleegde na een groepsverkrachting. De minister verzekerde dat, onder meer dankzij strengere maximumstraffen, de strijd tegen seksueel geweld onder handen wordt genomen. Bij de verkrachting van een minderjarige zouden gevangenisstraffen tot 28 jaar mogelijk moeten worden. “Er is een besef bij Justitie dat dit ernstig moet worden aangepakt”, aldus de minister.

Extra middelen

Journaliste Annelies Beck was enigszins sceptisch over de visie van Van Quickenborne: “Om de zoveel tijd haalt een dergelijke zaak de media en hebben we dit soort gesprekken. Zal er nu echt iets veranderen?” De minister verzekert echter dat het huidige bestuur haar uiterste best doet. “Voor deze regering is de strijd tegen seksueel geweld een absolute prioriteit. Het is juist dat er af en toe iets verschrikkelijk gebeurt. We hopen met de extra middelen die we hebben toch een verschil te kunnen maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Van Quickenborne: “Strijd tegen seksueel geweld is prioriteit van de federale regering””

  1. Is dat niet de burgemeester van Kortrijk die stellig beweerde dat hij zijn burgemeesterschap nooit zou opgeven voor een ministerpost? Wie gelooft die mens nog?

  2. Dit is een van de onderwerpen die reeds jaren door Vlaams Belang werden voorgesteld.
    Maar komende van de “verkeerde” partij, heeft men daar nooit ernstig mee bezig geweest, laat staan, mee ingestemd, of rekening gehouden.
    Altijd moeten er ernstige en zeer betreurenswaardige zaken gebeuren voor de regerende politici in gang schieten.
    Maar zoals we dat ondertussen al gewoon zijn: ruimschoots te laat.
    De peilingen zien er niet goed uit voor Vivaldi, er is terecht veel onvrede bij de bevolking over de Vivaldiërs.
    De peilingen in acht genomen, en de laster/haatcampagne tegen Vlaams Belang, denken de Vivaldiërs de meubelen nu nog te kunnen redden.
    Maar ’t zal te laat zijn, en daar ben ik zeker niet rouwig om.

  3. Strijd tegen seksueel geweld is prioriteit van de federale regering. Dat horen we elke keer na een dergelijk misdrijf. Dhimmi Geens was er ook zo eentje. Quicky is een overloper en een zeveraar die geregeld van partij veranderd. Was lid van Amada, VU/ID en nu open VLD. Waar er centen te rapen zijn is hij in de buurt. Als een vader weet te vertellen dat het onderzoek naar de verkrachters van zijn dochter al twee jaar aansleept dan weet je genoeg. Dat is dus volgens Quicky een “prioriteit”. Wegstemmen dat janhagel.

  4. Een lid van een partij die niet eens de vrije meningsuiting respecteert en als schoothondje van Groen en Vooruit (gewoon Sp.a maar onder een andere naam) de grondwet daartoe wil aanpassen, is totaal onbetrouwbaar.
    We zullen de Vivaldi regering herinneren als een regering die de vrijheid van meningsuiting wilde afvoeren.

Plaats een reactie

Delen