Viroloog Marc Van Ranst in Terzake. Foto VRT

Viroloog Marc Van Ranst in Terzake. Foto VRT

Uncategorized

Van Ranst: “Radicalisering Conings is schuld van antivaxers en bepaalde politieke partijen”

Simon Segers

Marc Van Ranst was dinsdagavond te gast bij Terzake naar aanleiding van zijn terugkeer naar de buitenwereld. De viroloog gaf zijn mening over zijn verblijf in de safehouse en de dood van Jürgen Conings.

Toen bleek dat Jürgen Conings concrete bedreigingen had geuit aan het adres van Marc Van Ranst, werd hij naar een safehouse overgebracht. Hij verbleef hier met zijn gezin onder politiebewaking gedurende een maand, maar is nu terug thuis. Hij zegt dat de doodsbedreigingen nog steeds dagelijkse kost zijn. “Dat is heel erg en die gaan altijd ook door naar de politie.” Van Ranst zei wel dat veel van deze boodschappers “klavierhelden” zijn. “Dat was hier niet het geval, deze man had zich toegang verschaft tot wapens, deze man was geradicaliseerd. Dat komt niet vanzelf, dat is een product van antivaxers en bepaalde politieke partijen en hun splintergroepen.”

Geen rol in polarisatie

Van Ranst liet ook weten dat hij tijdens zijn verblijf in de safehouse de vraag had gekregen of hij een boodschap voor Conings had, maar hij antwoordde hier negatief op. Presentatrice Kathleen Cools vroeg verder of de viroloog begrip heeft voor de woede die heerst in de samenleving omwille van de coronapandemie. Hij liet verstaan dat hij begrijpt dat het een moeilijke periode is voor vele mensen is. “Dat het zo ver gaat om mensen te bedreigen, daar heb ik geen morsel begrip voor.” Vervolgens werd Van Ranst met een oude tweet geconfronteerd waarin hij stelde dat de horeca “meer inkomsten dan uitgaven diende te hebben als ze niet failliet wilden gaan”. Hij liet duidelijk verstaan dat hij zichzelf niet ziet als een bron van polarisatie in de samenleving. Het maakte onderdeel uit van een een reeks humoristische tweets en was dus geen sneer naar de horeca volgens de viroloog.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

18 gedachten over “Van Ranst: “Radicalisering Conings is schuld van antivaxers en bepaalde politieke partijen””

  1. mvr is naast een zelf uitgeroepen epidemioloog nu ook een zelf uitgeroepen psycholoog.Misschien goed om te weten dat een groot deel van de antivaxers terug te vinden zijn in groene linkse middens. En de actie van Jurgen Conings maakte onderdeel uit van een humoristische actie en was geen sneer naar mvr.

  2. Beste mijnheer Van Ranst, je hebt de gelegenheid gemist om te zwijgen. Als je een politiek mandaat wil opnemen ” bij een bepaalde politieke partij” zeg het dan gewoon. Of dacht je dat uw uitspraken niet polariserend zijn?

  3. Ik weet niet of MVR tussen zijn mediaoptredens nog tijd heeft om de nieuwste bevindingen over de desastreuze biodistributie van de spike-eiwitten op te volgen, waaronder deze van de uitvinder van de mRNA technieken en een nobelprijswinnaar en een voormalige ceo van Pfizer.
    Misschien moet hij zich eens uitspreken over de mening van deze specialisten ipv te schelden op de “antivaxers”.
    Een beetje kritisch denken over deze experimentele technieken maakt je niet per se een “antivaxer”, maar een verstandig mens en niet een hersenloos schaap;

    Dus bij deze de vraag : MVR , is het allemaal totale onzin wat deze mensen verkopen? Heb je dat zelf gecontroleerd of stap je gewillig in de pas van de fabrikanten en meer nog, in de pas van de gulle financier van je labo, zijnde de gatesfoundation?
    Hoeveel heeft Bill alweer geschonken tot nu toe? Follow the money!

  4. Hij liet duidelijk verstaan dat hij zichzelf niet ziet als een bron van polarisatie in de samenleving. (Texto) “et lucerna quae uti specula enim noctua, si non volunt videre zien” of “wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil”

  5. Maw, iedereen die het evangelie van MVR in vraag stelt is verantwoordelijk voor de radicalisering in onze samenleving. Met zo’n egocentrisch type moeten samenleven of werken lijkt mij niet evident. Bij de OVLD zijn er die aan dezelfde aandoening lijden.

  6. Of zou het steeds maar verder oprukkende EU gerdrocht, Woke, BLM marxisme, politiek correcte praat, het cordon sanitair en de Islamitisering enige invloed hebben op mensen die dachten in een democratie te wonen?

  7. Ik begrijp ‘m wel.
    De hongersnood in de wereld is ook hun fout. Net als de PFOS-vervuiling en de grote droogte in de Sahel.
    Ook aan de teloorgang van het communisme hebben ze schuld, net als aan het vergaan van de Titanic en de algehele verspreiding van onkruid in het algemeen en weegbree in het bijzonder.
    Door hun toedoen kan je 200 g microplastics bestellen bij je visboer – filetjes welteverstaan. En staat er ‘morsel’ waar het ‘morzel’ mag zijn.
    Whatever.
    Geeuw.

  8. “geeuw” is inderdaad de enige mogelijke reactie op MVR. De man geniet van de aandacht en de pers weet dat er naar gekeken wordt. Het is zo’n beetje als de voetbal : hol, leeg vermaak door bende clowns voor idioten

  9. “waaronder deze van de uitvinder van de mRNA technieken en een nobelprijswinnaar en een voormalige ceo van Pfizer.” Nou, de eerste is een Hongaarse VROUW Katalin Karikó in de jaren 90. Haar tijd zo ver vooruit dat men het niet eens begreep (helaas gn grap) . Die 2de zou ik ook maar eens opzoeken, hij zegt niet wat je denkt.

  10. Ik denk als je zijn bankrekeningen opspoord van de laatste 5 jaar dat veel duidelijk zal worden, bovenop deze er gulle sponsoring van zijn labo… Past ook perfect bij deze VIVALDI dictatuur!

Plaats een reactie

Delen