Eric Van Rompuy (Photonews)

Eric Van Rompuy (Photonews)

Uncategorized

Van Rompuy (CD&V): “Vlaams Belang en N-VA zullen in 2024 niet aarzelen om een regering te vormen”

Pieter Van Berkel

Eric Van Rompuy (CD&V) is “ervan overtuigd” dat Vlaams Belang en N-VA niet zullen aarzelen om een Vlaamse regering te vormen als ze een meerderheid hebben. Dat zegt hij in De Afspraak.

Van Rompuy was ter gelegenheid van de publicatie van zijn memoires ‘Rebel met een missie’, waarin hij terugblikt op een politieke carrière van 40 jaar, te gast in De Afspraak.

Hoewel N-VA-voorzitter Bart De Wever een coalitie met het Vlaams Belang afgelopen weekend nog uitsloot, was Van Rompuy daar niet van overtuigd, integendeel.

“Ik ben ervan overtuigd dat als in 2024 Vlaams Belang en de N-VA een meerderheid zullen hebben, dat ze niet zullen aarzelen om een Vlaamse regering te vormen”, zegt Van Rompuy. “Op die manier kan N-VA de Belgische staat blokkeren en kunnen zijn de grote stap het confederalisme doorvoeren.”

“Wat is uiteindelijk de bedoeling van N-VA? De Vlexit”, gaat Van Rompuy verder. “De Vlaamse pers is daar zeer mild over. Het confederalisme van de N-VA is de splitsing van alles: fiscaliteit, sociale zekerheid, het federaal parlement wordt samengesteld uit de deelstaten. Als we daarin moeten meestappen kunnen we onszelf net zo goed opdoeken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

20 gedachten over “Van Rompuy (CD&V): “Vlaams Belang en N-VA zullen in 2024 niet aarzelen om een regering te vormen””

  1. sommigen worden milder met het ouder worden. Zo niet Eric de zuurpruim. Ik vrees dat de man nog gal over heeft tot het einde van zijn dagen.
    Gezien de laatste vooruitzichten voor zijn partij(tje) zou een beetje nederigheid hem sieren. Ach, laat de leeuw met zijn vals gebit maar blazen. De karavaan trekt ook zonder hem wel verder.

  2. Het zijn wel de vlaamse partijen die in vivaldi zijn gestapt die een eventuele meerderheid van NVA en VB hebben mogelijk gemaakt… het mes in de rug duwen van de vlamingen door een links-franstalige regering te maken kan niet ongestraft blijven… maar blijkbaar volharden ze in de boosheid…

  3. Het wordt tijd dat de cdnv zichzelf ontmaskert en inziet dat ze nergens een standpunt inneemt en steeds wacht tot ze bij onderhandelingen het meeste profijt kan halen en liefst op de rug van de Vlaming.Cdnv doe zo verder en hopelijk haal je in 2024 nog 3 procent.Hoogmoedige bende sukkelaars zonder inhoud

  4. Van Rompuy heeft gelijk. Wat moet hij anders gaan vertellen? Het is juist door die uitspraak te doen,dat zijn zieltogend partijtje nog een paar kiezers zal overhouden.En BDW doet er goed aan om te verkondigen dat hij niet met het VB zal samengaan.Trouwens de enige manier om kiezers weg te halen bij vld en cd&v. BDW weet dus heel goed dat hij geen enkel kiezer kan weghalen bij het VB. Dus zo dom zijn die twee heren niet,wel heel doorzichtig.

  5. Tja mijnheer, Eigen schuld dikke bult als je van een partij een familie bedrijf maakt met als afsluiter naar de EU wordt gebombardeerd, MR en VLD idem nou ja, regeringsdeelname telt want voor de smeer hé geachte. De wetten zo maakt dat als je niet meer verkozen blijft, vul alles maar zelf in. Je DE CVP een trotse en fiere partij verworden tot een meelopertje en dienaartje dat alles slaafs doet.

  6. Mr. Van Rompuy, geniet van uw royaal pensioen door ons gesponsord maar laat ons nu met rust. Je hebt ons niks bijgebracht al die jaren en je hebt je partij in de vernieling gebracht dus waarom zouden we nog naar uw idiote uitspraken luisteren..

  7. En natuurlijk zouden VB en N-VA het gelijk aan hun kant hebben om een regering te vormen, in een democratie geldt toch de stem van de meerderheid waarbij de partij van “enerzijds-anderzijds” met name de CD&V nog weinig in de pap te brokkelen heeft. Wat anders dan zijn frustraties afwimpelen kan van Rompuy nog melden op de vlaamse TV-zender

  8. Laat ons hopen dat hij overschot van gelijk heeft en de Vlaming eindelijk bevrijd wordt van de Waalse onderdrukking. En ik ben eens benieuwd hoeveel tegenstanders er nog zullen zijn wanneer Vlaanderen dan jaarlijks vele miljoenen begrotingsoverschot heeft.

  9. Meerwaarde van die gast? Zelfs de wc madam in het parlement heeft ooit meer gepresteerd dan hij. Als als je aan de voorzitter van Cd&V in een links programma tot 5x toe vraagt wat zijn standpunt is in de rechtszaak tegen de vrije meningsuiting van “stop islamisme”, en die daarop geen antwoord weet of kan of durft te geven, dan heb je inderdaad een reuzegroot probleem met je partij. Dan is 10% dan nog heel goed betaald.

Plaats een reactie

Delen