Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Verkrachting 14-jarig meisje uit Gent: minderjarige verkrachters blijven langer in instelling

Ruben Notteboom

Twee van de drie minderjarige verkrachters van het 14-jarig meisje uit Gent dat zelfmoord heeft gepleegd moeten langer in een gesloten instelling blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Gent beslist. De meerderjarige verdachten moeten vrijdag voor de Gentse raadkamer verschijnen die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

14-jarig meisje verkracht op begraafplaats in Gent pleegde zelfmoord na de feiten

Op 15 mei op de Westerbegraafplaats in Gent, niet ver van de Brugse Poort, werd een 14-jarig meisje brutaal verkracht. Ze had afgesproken met een vriend. “Uiteindelijk daagden nog vier andere tieners op. Het liep compleet uit de hand. Het meisje werd aangerand en verkracht. De daders maakten daar bovendien beelden van en verspreidden die via sociale media. Ook het meisje kreeg ze te zien. Vier dagen na de gebeurtenissen op het kerkhof stapte ze uit het leven,” klonk het toen.

Aan de hand van de beelden kon de politie de daders snel oppakken. Het betreft 3 minderjarigen en 2 meerderjarigen. Hun identiteit is ondertussen al online verspreid, hoewel de identiteit van minderjarigen delen illegaal is.

Drie minderjarige en twee meerderjarige verkrachters

De meerderjarigen worden in verdenking gesteld van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en het nemen of verspreiden van beelden van een persoon die een expliciete seksuele daad stelt en van wie de persoonlijke levenssfeer geschonden kan worden. De raadkamer verlengde vorige maand hun aanhouding en zal vrijdag opnieuw beslissen of ze in de cel blijven.

De minderjarigen worden in verdenking gesteld van dezelfde feiten. Het betreft een 17-jarige, 15-jarige en 14-jarige. De 17-jarige werd in de gesloten gemeenschapsinstelling van Everberg geplaatst en hij zal worden overgeplaatst naar Ruiselede. De 14-jarige moet in Wingene blijven. Over het lot van de 15-jarige is geen duidelijkheid. Hij zit ook in Wingene, maar het is niet duidelijk of hij daar zal moeten blijven, hoewel die kans reëel is.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

https://redactie.palnws.be/2021/06/14-jarig-meisje-pleegt-zelfmoord-4-dagen-na-groepsverkrachting-in-gent/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Verkrachting 14-jarig meisje uit Gent: minderjarige verkrachters blijven langer in instelling”

Plaats een reactie

Delen