Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Zes mannen doorverwezen na groepsverkrachting in Brussel

Wijnand Meeus

Zes jongemannen zijn door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank in een dossier rond een vermoedelijke groepsverkrachting in een Brusselse Airbnb. Onderzoek ging begin november van start nadat er op sociale media beelden waren opgedoken van de groepsverkrachting.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe de verschillende mannen lachgas innemen en een meisje van rond de 16 misbruiken. Een Twitterpagina, genaamd ‘Balance Ton Willy’, verspreidde enkele dagen later verschillende foto’s met de profielen van de verdachten. De pagina staat er om bekend om het op te nemen voor slachtoffers van seksueel geweld. Politie en parket besloten een onderzoek op te starten naar de feiten.

Vijf mannen zitten hun voorlopige hechtenis momenteel uit met enkelband. Vrijdag werden ze samen met nog een zesde verdachte door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De raadkamer besliste om de zes mannen door te verwijzen, onder meer voor feiten van verkrachting met verzwarende omstandigheden en voyeurisme door opname.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Zes mannen doorverwezen na groepsverkrachting in Brussel”

Plaats een reactie

Delen