De politie. Foto Shutterstock.

De politie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

150 uur werkstraf voor Pool die politie probeerde te rammen

Ruben Notteboom

Een 30-jarige Pool kreeg 150 uur werkstraf van de rechter en 15 maanden cel indien hij die straf niet uitvoert omdat hij een politiepatrouille probeerde te rammen. De feiten speelden zich af in 2018.

Het incident vond plaats op 5 mei 2018. Tijdens een verkeerscontrole ging een voertuig er plots vandoor. De controlepost merkte het manoeuvre op en zette de achtervolging in. De achtervolging gebeurde aan hoge snelheid en de politie merkte op dat de chauffeur een zak uit het raam gooide.

Pool probeerde accidenten te veroorzaken

Tijdens de achtervolging probeerde de Pool meerdere malen accidenten te veroorzaken door plotseling te remmen. Hij hoopte zo de politie af te schudden. Daarnaast probeerde hij politiewagens aan te rijden in de flank.

Uiteindelijk wist de politie de wagen klem te rijden. De Pool verzette zich tegen zijn arrestatie met al zijn macht, maar de politie kon hem inrekenen. Ook de tas werd teruggevonden. Daarin bleken amfetamines te zitten. Tijdens het onderzoek na zijn aanhouding bleek de Pool al bekend te zijn bij de politie wegens fietsdiefstallen.

Geen intentie om te doden

Het parket van Halle-Vilvoorde wilde de man vervolgen voor poging tot doodslag. De verdediging betwistte echter dat hij de intentie had om de agenten te doden. Daarom vonden ze de kwalificatie van de feiten als poging tot doodstraf onterecht.

“Ik heb fouten gemaakt in het verleden, maar sinds ik een relatie heb, ben ik gestopt met stelen en drugs”, zei de dertiger voor de rechtbank volgens BELGA. “Die dag probeerde ik alleen te ontsnappen aan de politie. Ik reed daarbij gevaarlijk maar het was niet mijn bedoeling iemand te verwonden.” De Pool vroeg ook een werkstraf in plaats van een gevangenisstraf. Hij heeft namelijk naar eigen zeggen schulden die hij niet kan afbetalen als hij in de gevangenis zit.

Veroordeeld voor gewapende weerspannigheid

De rechtbank volgde het verhaal van de verdediging en veroordeelde de man enkel voor gewapende weerspannigheid. Ook volgde de rechtbank het verzoek van de Poolse man. Daarom kreeg hij een werkstraf opgelegd en moet hij niet naar de gevangenis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “150 uur werkstraf voor Pool die politie probeerde te rammen”

Plaats een reactie

Delen