20-jarige dochter van leidinggevende in Nederlandse gevangenis betrapt op seksrelatie met crimineel

De gevangenis in Zaandam is het grootste Justitieel Complex in Nederland en huisvest meer dan 1.000 gevangenen. Foto Shutterstock.

Justitie

20-jarige dochter van leidinggevende in Nederlandse gevangenis betrapt op seksrelatie met crimineel

Kristof Luypaert

Een seksrelatie met een gevangene heeft de dochter van een leidinggevende in de gevangenis van Zaanstad haar job gekost. Het 20-jarige meisje liet zich verleiden door de charmes van een gevangene. Dat melden bronnen binnen het gevangeniswezen aan De Telegraaf. 

Het meisje werkte als ‘penitentiair inrichtingswerker’ en was verbonden aan de dagprogramma’s van de gedetineerden. De man met wie ze een seksrelatie had zat op de afdeling ‘Inrichting voor Stelselmatige Daders’. 

De affaire zorgt voor opschudding omdat het om de dochter van een leidinggevende gaat. Bovendien zou ze talloze malen gewaarschuwd zijn voor de gevaren.

In december 2019 raakte in dezelfde gevangenis al een 19-jarige stagiaire ontslagen na een seksuele affaire met een voor gewelddadige overvallen veroordeelde man. Ook deze vrouw vertrok kort nadat haar intieme avontuurtjes uit waren gekomen.

In januari vorig jaar was in de gevangenis van Lelystad ook al een medewerkster betrapt in de bezemkast met een gedetineerde. Ook zij is direct op non-actief gesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “20-jarige dochter van leidinggevende in Nederlandse gevangenis betrapt op seksrelatie met crimineel”

Plaats een reactie

Delen