Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Foto PhotoNews

Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Foto PhotoNews

Uncategorized

30 miljoen vrijgemaakt voor infrastructuur van jeugdverenigingen

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) zal de komende jaren 30 miljoen euro investeren in jeugdinfrastructuur. Concreet gaat het geld vooral naar jeugddomein Destelheide in Dworp en zusterdomein De Hoge Rielen in Kasterlee. Het geld komt uit het relancefonds van de Vlaamse overheid. Dat maakt Dalle donderdag bekend tijdens een bezoek aan Destelheide.

Volgens Dalle heeft de coronacrisis meer dan ooit laten zien hoe belangrijk vrije tijd is in het leven van de jeugd. “Ruimte en infrastructuur is daarbij essentieel”, zegt hij. “Ter vergelijking: alle jeugdwerkingen samen kosten de Vlaamse overheid jaarlijks 33 miljoen euro. Dit is dus zeker een historische investering, die ervoor moet zorgen dat nog meer kinderen en jongeren kunnen genieten van een zorgeloze vrije tijd in de meest optimale omstandigheden.”

(Lees verder onder de tweet)

6,8 miljoen van de 30 miljoen euro zal geïnvesteerd worden in jeugddomein Destelhiede. Er zal een nieuw paviljoen worden aangelegd waarin een vergaderzaal en slaapmogelijkheid voor zestienpersonen zal worden voorzien. Guy Uyttebroeck, directeur van Destelheide, is zeer tevreden met de investering. Volgens hem zou het domein anders ten dode zijn opgeschreven.

Ook De Hoge Rielen mag 8,5 miljoen euro ontvangen. Dat zal worden geïnvesteerd in elf verschillende projecten. Vooral om de gebouwen op het domein te renoveren. Het overige deel van de 30 miljoen euro zal gebruikt worden om te investeren in extra tenten en kampeermateriaal, gratis energiescans en er wordt ook een projectoproep gedaan voor lokale jeugdorganisaties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “30 miljoen vrijgemaakt voor infrastructuur van jeugdverenigingen”

Plaats een reactie

Delen