Emmanuel Macron kondigt elke dag een half uur sport in alle lagere klassen aan in Frankrijk

Emmanuel Macron wordt in de video afgebeeld vol kogelgaten

Uncategorized

Al Qaeda verspreidt nieuwe dreigvideo’s tegen Westen en Macron, experts vrezen nieuwe terreurgolf

Wannes Neukermans

De islamitische terreurorganisatie Al Qaeda heeft in een video van 15 juli opnieuw opgeroepen tot geweld tegen het Westen. Het is de eerste keer sinds 2017 dat Al Qaeda dit soort propaganda verspreidt. In de video gaat het onder andere over de “haat van het westen tegenover de islam”. Vooral Frans president Emmanuel Macron lijkt een doelwit van de terreurorganisatie te zijn. Ook geloven de islamisten dat het coronavirus een gevolg is van ongelovigheid. Verschillende experts vrezen dat deze propaganda zal zorgen voor een nieuwe golf van terreur in de westerse wereld.

Na de aanslagengolf van enkele jaren geleden bleef het Westen kampen met problemen rond de islam. Vooral Frankrijk had het moeilijk. Zo werd de geschiedenisleraar Samuel Paty er in oktober 2020 op klaarlichte dag onthoofd omdat hij een prent van de profeet Mohammed toonde in de klas.

Ook Mila, een 18-jarige Française, heeft te maken met honderdduizenden haatberichten en doodsbedreigingen vanuit de moslimgemeenschap. Zij had het aangedurfd om op Instagram kritiek te geven op de islam. Intussen staan er dertien mensen terecht voor online bedreigingen, en leeft Mila al meer dan een jaar ondergedoken met voortdurende politiebescherming. Macron steunde het meisje, en wees op de wet in Frankrijk. Die stelt zeer duidelijk dat godslastering perfect legaal is in Frankrijk. “De profeet Mohammed beledigen is een onvergeeflijk misdrijf”, vindt Al Qaeda echter. In de video beeldt men Macron af op een poster vol kogelgaten.

Covid-19 als straf voor onze zonden

“Allah vergeet niet te straffen.En straffen deed hij, volgens de terreurorganisatie, met behulp van het coronavirus. “Het coronavirus was één van de straffen die de hele mensheid raakte, maar eiste de zwaarste tol van de ongelovigen en zondaars. Het virus verwoestte hun economieën, verhoogde hun schulden en ontwrichtte hun levens vol ongelovigheid en corruptie.” Terwijl er foto’s getoond werden van onder andere Boris Johnson, Donald Trump en Emmanuel Macron (die allemaal besmet raakten met het virus), luidde de tekst: “Ook hun leiders en eminente persoonlijkheden werden getroffen, inclusief de criminele, hatelijke, door en door corrupte kruisvaarder Macron.”

Ook aan het cartoonmagazine Charlie Hebdo blijven de moslimextremisten zich storen. Ze wijzen er op dat het blad haar “lesje niet geleerd heeft na de gezegende aanslag die in gouden inkt zal geschreven worden in de annalen van de islamitische geschiedenis.” De gruwelijke beelden van de aanslag op de redactie van het magazine worden opnieuw en opnieuw getoond in de propagandavideo.

Oproepen tot eenheid en nieuwe strijd tegen Westen

Ayman al Zawahiri, die sinds 2011 Osama Bin Laden opvolgde als leider van de terreurorganisatie, lijstte de grote aanslagen van de afgelopen jaren nog eens op. Hij beschreef die als “grote overwinningen in naam van Allah”. Daarna riepen de video via fragmenten van verschillende prominente (oud)-leiders van Al Qaeda, IS, Taliban… op tot eenheid, en tot “een nieuw hoofdstuk in de strijd tegen de ongelovigen, en om de Sharia te verspreiden over de wereld.

Verschillende internationale organisaties roepen op tot voorzichtigheid. Ze vrezen dat de Arabische wereld opnieuw sterker in de greep komt van de jihad. Niet alleen aanslagen in die regio, maar ook terreur in het Westen lijkt experts iets om ons weer grotere zorgen over te maken.

Een Al Qaedavideo zonder dat de VS gezien wordt als vijand nummer één bestaat uiteraard niet. Volgens de terreurorganisatie deden Trump en zijn supporters het werd van de moslimstrijders voor hen, door het Capitool te bestormen. “Het was de wijsheid van Allah dat ervoor zorgde dat het vierde vliegtuig op elf september (2001) het Capitool niet bereikte.” Al Qaeda gelooft dat het meer vreugde brengt om de Amerikanen het zelf te zien verwoesten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Al Qaeda verspreidt nieuwe dreigvideo’s tegen Westen en Macron, experts vrezen nieuwe terreurgolf”

  1. Menselief, het wordt wel eens de hoogste tijd om die achterlijke islam voor eens en voor altijd uit Europa te knallen., Zo moeilijk kan dat nu toch ook niet zijn zeker.

Plaats een reactie

Delen