Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Uncategorized

Amokmakers plunderen sportwinkel in Brusselse Nieuwstraat na nederlaag Rode Duivels

Anton Schelfaut

In Brussel zijn vrijdagavond na de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK voetbal rellen ontstaan. Amokmakers gooiden met projectielen naar agenten en etalages, waarop de politie het waterkanon inzette. In de Nieuwstraat werd ook een sportwinkel geplunderd. Twee amokmakers zijn opgepakt.

De politie moest om 23 uur ingrijpen “toen een groep een persoon met een Italiaanse vlag aanviel”, meldt Olivier Slosse, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. “Daarop keerde de groep zich tegen de politie. Er werd met projectielen naar de agenten en etalages van winkels gegooid. De sfeer was zeer gespannen. Om de groep uiteen te drijven, hebben we de sproeiwagen ingezet en met traangas gespoten.”

Op beelden die circuleren via sociale media is te zien hoe amokmakers een sportwinkel plunderen. “We werden om 23.10 uur verwittigd voor een diefstal in de Nike-winkel in de Nieuwstraat en ter plaatse konden onze agenten vaststellen dat er inderdaad ingebroken was”, aldus Slosse. Daarbij kon de politie één jongeman oppakken. Bij het uiteendrijven van de massa aan de Beurs werd ook een tweede persoon opgepakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Amokmakers plunderen sportwinkel in Brusselse Nieuwstraat na nederlaag Rode Duivels”

  1. Ik veronderstel dat de hier genoemde amokmakers de gewone Brusselse ‘jongeren’ zijn. Het feit dat een Nike-winkel geplunderd werd doet me dat veronderstellen. Die sneakers zijn bijzonder populair bij bepaalde gemeenschappen net zoals geplunderde Iphones.

  2. het zijn verwarde jongeren en gekend bij de politie voor eerdere feiten.Waarom sluiten die winkels hun deuren,ze weten toch dat die “jongeren”hen een bezoek zullen brengen.Zoals Dalle zegt,ze hebben te veel tijd.

Plaats een reactie

Delen