Barbara Pas (VB) hekelt terugkeer IS-vrouwen: "Paars-groene regering brengt ons opnieuw in gevaar met haar wanbeleid"

Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas. Photo News

Uncategorized

Barbara Pas (VB) hekelt terugkeer IS-vrouwen: “Regering brengt ons opnieuw in gevaar met haar wanbeleid”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas reageert misnoegd op de repatriëring van zes IS-vrouwen en hun kinderen uit Syrië. “Opnieuw brengt de paars-groene regering ons in gevaar met haar wanbeleid”, klinkt het.

De Belgische regering is vrijdag begonnen met een ‘reddingsoperatie’ om zes IS-vrouwen en tien kinderen vanuit Syrië terug te halen naar ons land. “Met het terughalen van deze terroristen bouwen we zelf aan de terreurrisico’s van morgen”, waarschuwt Pas. “We hebben geen enkele garantie dat zij hun islamistische terreurideologie hebben afgezworen. Integendeel, in het verleden bleek enkel maar de fundamentalistische hardnekkigheid van dergelijke profielen.” Vlaams Belang gelooft ook niet in de garanties betreffende celstraffen voor deze vrouwen. “Binnen een paar maanden zijn zij op vrije voeten. Leren we het dan nooit?”, vraagt Pas zich luidop af.

Wanbeleid

“Opnieuw brengt de paars-groene regering ons in gevaar met haar wanbeleid”, vervolgt ze. “Dat de uitvoering dan nog eens gebeurt in naam van onze veiligheid is cynisch en vals. Men zegt namelijk dat het veiliger is om de IS-vrouwen hier te halen zodat ze in de Belgische gevangenissen opgevolgd zouden worden, terwijl iedereen weet dat hun celstraffen om te lachen zullen zijn. Of eerder om te huilen…”

Volgens Pas houden de argumenten van de regering geen steek. “Men zegt immers dat het strikt noodzakelijk is dat de IS-vrouwen meegaan met de kinderen omdat het niet humaan zou zijn om ze te scheiden. Maar als de vrouwen echt gestraft zouden worden en echt naar de gevangenis zouden gaan – en dus niet voor een foptermijntje – dan zouden die kinderen sowieso hun moeders niet zien tot ze nagenoeg volwassen zijn. Deze IS-vrouwen hebben er zelf voor gekozen om hier weg te gaan, dat ze dan ook maar weg blijven. Als we ze hier opnieuw vestigen, leggen we alleen maar de grond voor nieuw jihadisme en nieuwe terreur”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Barbara Pas (VB) hekelt terugkeer IS-vrouwen: “Regering brengt ons opnieuw in gevaar met haar wanbeleid””

  1. Die vrouwen zitten ginder wel in detentie. het is ongezien dat een land zich moeit met de rechtsgang van een ander. Volgens deze logica kunnen vanaf nu alle buitenlandse salafistische organisaties dan zomaar de veroordeelde terreurverdachten uit onze gevangenissen komen halen.

  2. Heel juist,
    Het gaat er weer op aankomen dat we moeten betalen voor iets wat we niet willen, Want gevangenen onderhouden kost toch geld, en waar komt dat geld vandaan?

  3. Eerlijk is eerlijk. Volgens gelijke kansen moeten er nu zes IS strijders met het vliegtuig speciaal voor hen gecharterd naar hier gebracht worden. Mannen en vrouwen gelijk he!

Plaats een reactie

Delen