Wouter Beke (Photonews)

Wouter Beke (Photonews)

Uncategorized

Beke: “Vaccinatie verplichten voor mij geen taboe”

Pieter Van Berkel

Voor Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is een verplichte vaccinatie “geen taboe”. Dat zei hij vrijdag tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum van Kampenhout-Sas in Vlaams-Brabant.

“De laatste weken hebben we gemobiliseerd, gesensibiliseerd en aangemoedigd, met succes. Verplicht vaccineren ligt op tafel maar er moeten nog veel vragen beantwoord worden”, zei Beke tijdens het wekelijkse persmoment over de vaccinatiecampagne. “Er is over verplichting gepraat bij het interministerieel overleg. Voor mij is de vaccinatie verplichten alleszins geen taboe.”

Ook zonder verplichting is er volgens Beke al veel vooruitgang geboekt. “Twee weken geleden was 83 procent van het zorgpersoneel in Vlaanderen gevaccineerd, vandaag is dat 92 procent”, klinkt het.

Negentig procent van de Vlaamse volwassenen kreeg intussen al één spuit. Zestig procent is al volledig gevaccineerd. Van de 16- en 17-jarigen hebben al 100.000 van de 140.000 een eerste prik gekregen. De jongeren tussen 12 en 15 hebben allemaal hun uitnodiging gekregen en dertig procent van hen heeft al een eerste dosis gehad. De mensen die aanvankelijk twijfelden of weigerden zouden alsnog in augustus aan bod kunnen komen, aldus Beke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

13 gedachten over “Beke: “Vaccinatie verplichten voor mij geen taboe””

  1. Het hoeft niet te verbazen dat een CDnV er nu ook op Vlaams niveau spreekt van verplichten aangezien het federaal de laatste tijd niet op kan met Open Bld! Repressie is het eerste signaal van een dictatuur die op zijn einde aan het lopen is!

  2. Verplichten is dan ook de verantwoordelijkheid nemen voor alle bijwerkingen en schade die de vaccinaties nadien meebrengen. Persoonlijke verantwoordelijkheid welteverstaan.

  3. Wouter Beke hoe jij als zelfverklaarde christen nog met een gerust gemoed kan gaan slapen begrijp ik niet. Eerst ben je bij het beging van de corona-crisis zwaar uit de bocht gegaan en heb je honderden, zelfs duizenden bejaarden een eenzame dood laten sterven. Nu ga je gezonde kinderen aanzetten om zich te laten vaccineren ! Walgelijke vent die je bent. Wanneer ga je de leugens van topwetenschapper Pierre Van Damme eens officieel rechtzetten in de media ? Ik hoop dat je partij in 2024 tot onder de kiesdrempel zal verschrompelen. Tot nooit meer !

  4. Verplichten is dan ook de verantwoordelijkheid dragen van de schade en bijwerkingen die de vaccins nadien meebrengen. Persoonlijke verantwoordelijkheid welteverstaan.

  5. Voor een virus met de mortaliteit van een seizoensgriep, niet te geloven. Het polio vaccin is ook verplicht geeft men als argument, dit is appelen en peren vergelijken, het polio virus muteert niet en het vaccin is 100% beschermd.

  6. Individualisme = lichaam en geest zijn van het individu
    Collectivisme = lichaam is van het individu, geest van het collectief
    Fascisme = lichaam en geest zijn van het collectief

    Vaccin verplichten = fascisme

Plaats een reactie

Delen