Beklaagde wil koksmes binnensmokkelen in Mechelse rechtbank

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Beklaagde wil koksmes binnensmokkelen in Mechelse rechtbank

Kristof Luypaert

In de rechtbank van Mechelen is woensdag een man uit Bornem betrapt met een koksmes op zak. Hij moest zelf voor de rechter komen en had in de aanloop naar het proces al bedreigingen geuit, zegt het parket.

De 27-jarige man uit Bornem was in 2019 veroordeeld voor stalking . Hij moest woensdag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn probatievoorwaarden had geschonden. 

Volgens het parket had de man in aanloop naar het proces doodsbedreigingen gemaild naar het parket en een onderzoeksrechter. “Er waren dus concrete bedreigingen en verhoogde waakzaamheid in de rechtbank”, zegt woordvoerder Lieselotte Claessens. “Bij aankomst was de man gefouilleerd en was een vrij groot koksmes aangetroffen.”

De beklaagde werd opgepakt en zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Hij zal bijkomend vervolgd worden voor bedreigingen, elektronische overlast, belaging en verboden wapenbezit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen