Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Georges-Louis Bouchez. Foto Photonews.

Uncategorized

Bouchez: “MR deelt mening premier De Croo over hoofddoek en neutraliteit niet”

/

Het debat over de hoofddoek en neutraliteit van de staat blijft voor beroering zorgen. Uitspraken van premier Alexander De Croo, die zei dat neutraliteit niets te maken heeft met het al dan niet dragen van een hoofddoek, vallen niet in goede aarde bij de MR.

De aanstelling van regeringscommissaris Ihsane Haouach, een vrouw met hoofddoek, deed het debat over de neutraliteit van de staat opnieuw oplaaien. Enkele weken na haar aanstelling diende Haouach haar ontslag in, maar daarmee is de storm nog niet helemaal gaan liggen.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) stelde in een interview met het Franstalige weekblad Le Vif dit: “Je moet natuurlijk onpartijdig en integer zijn, maar dat heeft niets te maken met het al dan niet dragen van een hoofddoek: het heeft niets te maken met de manier waarop je gekleed gaat.”

Bij zusterpartij en regeringspartij MR denkt men daar toch anders over, zo verduidelijkt voorzitter Georges-Louis Bouchez op Twitter. “De MR deelt deze visie niet”, aldus Bouchez. “Het is een persoonlijke uitdrukking van de eerste die oproept wat hij in een eerder verschenen boek uitlegde. Dit is niet het standpunt van de regering.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Bouchez: “MR deelt mening premier De Croo over hoofddoek en neutraliteit niet””

  1. Ik denk niet rechts, heb me toch laten inenten en lap – in tegenstelling met de denk-/leefwijze in sommige Brusselse gemeenten – de coronavoorzorgsregels niet aan mijn laars.
    Ik wil nl niet de oorzaak zijn dat door mijn opname in een ziekenhuis de reguliere medische behandeling van andere mensen in het gedrang komt

Plaats een reactie

Delen