Speakers' Corner (Shutterstock)

Speakers' Corner (Shutterstock)

Uncategorized

Christelijke evangeliste neergestoken in Speakers’ Corner, Londen

Sonja Dahlmans

Hatun Tash debatteert bijna wekelijks met moslims in Hyde Park, Londen. De debatten kunnen er soms heftig aan toegaan. Naar verluidt werd zij zondag neergestoken terwijl zij aan het evangeliseren was. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

Tash is oprichter van DCCI Ministries, een christelijke evangelisatiebeweging die zich met name richt op evangeliseren van moslims. Tash woonde 27 jaar in Turkije, een overwegend islamitisch land, alvorens zij naar het Verenigd Koninkrijk verhuisde. Zij spreekt niet alleen in Speakers Corner met moslims, maar doet dit ook geregeld in moskeeën.

Speakers’ Corner is al decennialang een plaats het publieke debat plaatsvindt. Tash werd al meerdere malen gearresteerd voor haar kritiek op de islam. Zij werd al gewaarschuwd dat er moslims zijn die haar zouden willen doden en dat haar optredens in Speakers Corner daarom gevaarlijk zijn. De wijze waarop zij met moslims debatteert is vaak provocatief te noemen. Frappant genoeg suggereert een tweet uit 2020 al dat er een ‘volgende keer een steekpartij kan zijn’. Dat lijkt zondag daadwerkelijk gebeurd te zijn. De dader is weggerend.

In september 2020 werd zij reeds door de politie uit Speakers’ Corner begeleid omdat men vreesde voor haar veiligheid. Toen kreeg ze te horen dat zij gearresteerd zou worden als ze terug zou komen. In mei dit jaar nog werd ze wederom Speakers ‘Corner uitgezet. Opmerkelijk is dat telkens zij en niet haar bedreigers het terrein moesten verlaten. Hatun heeft aangegeven dat haar verteld is dat men haar wil doden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Christelijke evangeliste neergestoken in Speakers’ Corner, Londen”

Plaats een reactie

Delen