(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Cubaanse ambassade in Parijs aangevallen met molotovcocktails

Pieter Van Berkel

De Cubaanse ambassade in Parijs is aangevallen met molotovcocktails. Dat meldt de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Volgens het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vond de aanval rond middernacht plaats. Er werden drie molotovcocktails gegooid. Twee ervan raakten de ambassade en veroorzaakten een brand. Diplomaten blusten de brand terwijl Franse brandweerlui en politie ter plaatse kwamen.

De Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez houdt de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de feiten. “Ik houd de Amerikaanse regering verantwoordelijk voor haar voortdurende campagnes tegen ons land die dit gedrag aanmoedigen en voor straffeloze oproepen tot geweld, vanaf haar grondgebied”, aldus Rodriguez.

De afgelopen weken werd gedemonstreerd bij verschillende Cubaanse ambassades over de hele wereld, in een reactie op de protesten die midden juli uitbraken op het communistische eiland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen