Donald Tusk. Foto Shutterstock

Donald Tusk. Foto Shutterstock

Uncategorized

Donald Tusk verkozen tot partijleider van Burgerplatform

Wijnand Meeus

Voormalig Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk is verkozen tot partijleider van het Poolse conservatief-liberale Burgerplatform. Hij werd zaterdag in Warschau bovendien ook nog unaniem verkozen tot plaatsvervangend voorzitter door het partijcongres.

De vorige partijleider Borys Budka was eerder afgetreden om de weg vrij te maken voor de terugkeer van Tusk. In een toespraak vertelde Tusk dat hij een vastberadene strijd tegen de conservatief nationalistische regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) wil voeren. “Vandaag regeert het kwaad in Polen”, klonk het. “De PiS is gevechten met de EU, Duitsland en zelfs de Tsjechische Republiek aangegaan en heeft het land vervreemd van de huidige Amerikaanse regering door haar idiote politieke investering in de voormalige president Donald Trump.”

Indien Tusk de vaste partijleider worden, dan moet hij nog door de partijleden in een stemming worden bevestigd. De datum daarvan is momentele nog niet gekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen