Denis Ducarme (Photonews)

Denis Ducarme (Photonews)

Uncategorized

Ducarme (MR) dient klacht in tegen Collectif Contre l’Islamophobie en Europe wegens laster en eerroof

Pieter Van Berkel

MR-Kamerlid Denis Ducarme dient klacht in tegen het Collectif Contre l’Islamophobie en Europe (CCIE) wegens laster en eerroof. Dat schrijft Sudinfo.

Aanleiding vormt een tweet van het CCIE die op 16 juli gedeeld werd. “Affaire Ihsane Haouach als dekmantel voor extreemrechts. Als extreemrechts op gang komt, worden moslims uitgesloten van het publieke debat in België”, klonk het. De tweet werd vergezeld door afbeeldingen waarin Kamerleden Theo Francken (N-VA), Georges Dallemagne (cdH) en Ducarme aan extreemrechts gelinkt worden.

“Ik ben lid van de Mouvement Réformateur, een democratische partij die niet kan worden gelijkgesteld met een extreemrechtse partij”, reageert Ducarme. “Ik sta voor een humanistisch, antiracistisch liberalisme; ik neem en heb altijd standpunten ingenomen, in het openbaar, tegen elke vorm van extremisme, of het nu religieus, links of rechts is. Ik pik het niet beledigd te worden door de onderbuik van het islamisme!”

Het CCIE is opvolger van de in Frankrijk in opspraak geraakte organisatie CCIF, nadien heropgericht in België. De organisatie werd er door de Franse regering van beschuldigd mee verantwoordelijk te zijn voor de moordaanslag op Samuel Paty.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Ducarme (MR) dient klacht in tegen Collectif Contre l’Islamophobie en Europe wegens laster en eerroof”

  1. Islamo(phobie) Phobie is angst! Dus vanaf nu beslist een uiterst linkse terroristen steunende organisatie dat angst strafbaar word !! Hopelijk worden hun subsidies of liever diefstal van belasting geld hobby van links leven op kosten van een ander en dan in de voedende hand spuwen afgenomen, strijd daar voor mijnheer Ducarme u zal buiten het woke volkje veel steun krijgen in Vlaanderen !!

Plaats een reactie

Delen